Eelmisel aastal Euroopa juunioride meistrivõistlustel kuulitõukes pronksmedali võitnud Kätlin Piirimäe hoiab tänavuses maailma juunioride hooaja edetabelis 16.46-ga 9. kohta.

Eugene'is kümnevõistlust tegev Taavi Tšernjavski on isikliku rekordi 7452 punktiga hooaja edetabelis 16. kohal, teivashüppaja Reena Koll 4.15-ga 18. kohal.

Kristella Jurkatamm täitis juunioride MM-i normatiivi kahel alal – seitsmevõistluses ja kaugushüppes. Eugene’is teeb ta kaasa aga ainult meelisalal – mitmevõistluses. Maikuus Valgas püstitatud isiklik rekord 5489 punkti annab talle tänavuses maailma juunioride pingereas 13. koha.

Neidude kuulitõukes on Eestit esindamas ka Lisette Liivrand, kelle isiklik rekord on 14.39. Vasaraheites kaitseb Eesti au Anna-Maria Orel isikliku rekordiga 57.55.

Treeneritest sõidavad Eugene’i võistkonna juht Ants Kiisa, Art Arvisto, Külli Tambre ja Andrei Nazarov.

Juunioride MMi normatiivi täitsid ka Kert Piirimäe kuulitõukes ja Hans-Christian Hausenberg kaugushüppes, kuid nemad Eugene’is ei osale, vaid sõidavad augusti keskel Hiinas Nanjingis toimuvatele noorte suveolümpiamängudele.

Neidude seitsmevõistlus ja noormeeste kümnevõistlus on kavas 22.-23. juulil.

Neidude teivashüppe eelvõistlus 22. juulil ja finaalvõistlus 24. juulil.

Neidude vasaraheites toimub kvalifikatsioon 22. juulil ja finaalvõistlus 23. juulil.

Neidude kuulitõuke kvalifikatsioon ja finaalvõistlus on mõlemad kavas 25. juulil.

Võistluste täielik ajakava juunioride MMi kodulehel.

Juunioride vanuseklassi tähtsaim jõuproov toimub iga kahe aasta tagant, esimene omalaadne toimus 1986. aastal Ateenas. USA-s Eugene’is toimuvad juunioride maailmameistrivõistlused on järjekorras viieteistkümnendad. Eestlased on juunioride MM-ilt võitnud seni seitse medalit: Margus Hunt kuldmedalid kuulitõukes ja kettaheites (2006), Kaire Leibak kulla kolmikhüppes (2006), Marek Niit kulla 200 m jooksus (2006), Anu Kaljurand kaks hõbemedalit kaugushüppes (1986 ja 1988) ja Grit Šadeiko pronksmedali seitsmevõistluses (2008).