"Harilikult ei ole MM-i finaalidel selget favoriiti," alustas 37-aastane hispaanlane oma kolumni Times of India veergudel.

"See traditsioon on Brasiilias murtud. Saksamaad tuleb pärast poolfinaali hävitustööd korraldajate üle jälgida. Nad on seda kaua oodanud ning tunduvad olevat selleks kõige paremini valmistunud."

"Kolmekordne maailmameister ei sõltu individualistidest. Kõik nende poolkaitsjatest on võimelised skoorima. Nende kaitse pole vallutamatu, aga on kindel. Manuel Neuer on lati all kõiki inspireerinud. Nii mitmekülgsel meeskonnal on raske pärast pöördelist võitu hoogu kaotada. Joachim Löwi hoolealused teavad, kuidas ja millal haripunkti jõuda. Nad alustasid suure pauguga, läksid siis tagasi oma normaalse stiili juurde, milleks on võitmine läbi suure töö ning kui vastu tulid paremad meeskonnad, võtsid neid täie jõuga."

Hispaania eest 1998.-2006. aastani kolmel MM-il mänginud Raul kritiseeris Argentinat liigselt Lionel Messile toetumises.

"Argentina sõltub selgelt Messist. Pärast nelja järjestikust Man-of-the-Match esitust on ta viimases kahes mängus olnud vaoshoitud. Väljalangemismängud on teatavasti karmimad ning ta pole just nautinud sellist vabadust nagu alagrupifaasis," ütles Raúl.

"Pole kahtlustki, et Argentina vajab Messit tema parimas vormis. Neil on ründeliinis probleeme - Sergio Agüero pole täielikult terve ja Gonzalo Higuain on vormist väljas. Javier Mascherano esitus on sama oluline. Ta oli selgelt poolfinaali parim mängija ning just tänu temale õnnestus Argentinal Hollandi rünnakud vaigistada."