Eestlased alustasid mängu suurepäraselt ning efektiivse pallingu abil võeti kiire algedu 7:2. Itaallased kosusid ja teisele tehnilisele vaheajale mindi võõrustajate 16:15 eduseisus, tasavägine geimilõpp kuulus siiski 26:24 Eestile.

Teises vaatuses lagunes aga eestlaste mäng täielikult ja geimi jooksul koguti vaid kaheksa! punkti. Mängust midagi suuremat kirjutada ei ole, sest ükski element ei toiminud, abi polnud ka peatreener Raul Reiteri maksimaalselt ära kasutatud mõttepausidest ja vahetustest.

Erilist rõõmu ei pakkunud ka edaspidine, kolmanda geimi kaotas Eesti 13:25 ja neljanda 14:25. Meeskonna resultatiivseimana kogus Oliver Orav 19 punkti, ülejäänud kahekohalise summani ei küündinud. Blokis jäid eestlased vastastele alla 3:15 ja rünnakuprotsendiga 33-51.

Tänases alagrupi esimeses mängus näitas kõrget klassi Saksamaa, kes alistas Hispaania ülekaalukalt 3:0 (19, 17, 18). Eestlaste homne vastane on just Hispaania, kohtumine algab eesti aja järgi kell 17.00. Teises EM-valiksarja kolmanda ringi alagrupis alistas Belgia 3:1 Kreeka, soomlased on õhtul vastamisi Serbiaga.