Eile poolfinaalis penaltiseerias Argentinalt lüüa saanud Holland mängib pronksi peale laupäeval Brasiiliaga, keda Saksamaa häbistas 7:1.

Van Gaali sõnul on ta rahvusvahelist jalgpalliliitu juba aastaid kutsunud üles pronksimängu kavast välja viskama, kuid teda pole kuulda võetud.

"Arvan, et seda mängu ei peaks kunagi mängima. Olen seda juba viimased 10 aastat rääkinud. Oleme lihtsalt sunnitud mängima, aga see on ebaõiglane. Meil on üks päev vähem taastumiseks ning see pole aus mäng," rääkis Van Gaal.

"Halvim on see, et kui sa peaksid turniiril, mida sa siiani mängisid imetlusväärselt hästi, kaotama kaks mängu järjest, võetakse sind kodus vastu kui kaotajat."

Pronksimängu on MM-il mängitud selle turniiriformaadi algusest peale. Esimesel korral, 1930. aastal keeldus Jugoslaavia väljakule tulemast ning USA pälvis pronksi ilma mänguta.

"Sellel mängul pole minu arvates spordiga mingit pistmist. Kuid ma olen seda 10 või 15 aastat rääkinud ja midagi pole muutunud. Ühelgi jalgpalliturniiril ei tohiks mängijaid sundida kolmanda või neljanda koha peale mängima. On ainult üks auhind, mis loeb, ning see on meistrikuld," lisas Van Gaal.