Laupäeval avab võistlused harrastussportlastele sobilik A. Le Coq igamehetriatlon, kus Emajões tuleb ujuda 0,5, rattaga sõita 20 ning joosta 5 kilomeetrit. 

Päeva põhivõistluseks on Tartu Mill triatloni olümpiadistants, mis on ühtlasi ka Eesti ja Balti karikavõistluste etapp. Võistlejad ujuvad 1,5 kilomeetrit, sõidavad 40 kilomeetrit rattaga ning lõpuks jooksevad 10 kilomeetrit. 

Laupäeval toimub ka Tartu Kaubamaja lastetriatlon, kuhu on oodatud lapsed, kellel vanust 11 ja rohkem. Ujuda tuleb neil 160 meetrit, rattaga sõita 2,5 kilomeetrit ning joosta 800 meetrit. 

Pühapäeval on aga Emajõgi ja linn profisportlaste päralt, kui toimub ITU European Cup triatlon. Võistlusel on kaasategemas ligi 100 võistlejat igast maailma nurgast – Austraaliast Brasiiliani. Võistlema oodatakse ka Eesti olümpiadistantsi kuningat Aleksander Latinit.

Tartu Mill triatloni Võistluskeskus asub Tartu Kaubahalli pargis, vahetusala ja finiš Vabaduse puiesteel. Kõikidel võistlusklassidel toimuvad ujumisetapid Emajões. Stardipaigad on veidi erinevad (Lodjakoja, Kalevipoja kuju või Atlantise juures), kuid ujumisdistantsi lõpp on kõigil sama. See asub turuhoone juures ehitatud spetsiaalsel pontoonsillal, mille on valmistanud OÜ Paadisillad.

Rattasõidu marsruudid hõlmavad kesklinna ja Supilinna, kuid sõidetakse ka linna piirest välja mööda Narva maanteed Aovere ristini ja tagasi. Võistluste jooksudistantsid kulgevad mööda Emajõe kaldaid Vabaduse sillast Turu sillani ning ümber Anne kanali. Kõik võistlused on pealtvaatajatele hästi jälgitavad Emajõe kaldapealsetel ja linnatänavatel.

Rohkem infot ja registreerimine: www.tartutriatlon.ee