Kohal oli Euroopa paremik eesotsas rehvitehaste meeskondade esisõitjatega. Valdma sai kvalifikatsioonis 13. koha ja esimeseks vastaseks oli mitmekordne Ukraina ja Ida-Euroopa meister Dmitry Illyuk. Head jälitussõitu teinud Valdma suutis teda napi ühe punktiga edestada ja pääseda 16 parema hulka.

Järgmine vastane oli Allstarsi esimese etapi Londonis võitnud poolakas Piotr Wiecek, kes lasi ees sõites pärast koonuste tabamist auto otseks ja jällegi võit Valdmale.

Esikaheksas tuli vastu seista inglasele Martin Richardsile. Sarja veteran on viimasel ajal head minekut näidanud, kuid Valdmale temast sel korral vastast ei olnud, sest taga sõites Richards eksis ning tegi ka suure eksimuse ees sõites, mis viis esineliku hulka eestlase.

Poolfinaalis tuli kokku minna mitmekordse Iiri meistri ja endise Drift Allstarsi meistri James Deane'iga. Mees on sel aastal Falkeni tehase sõitja ning tuli Allstarsi tagasi selge eesmärgiga võtta sarjas järjekordne esikoht. Harold tegi väga hea sõidu Deane'i taga ja ainult viimases kurvis lasi vastasel väheke eest libiseda. Deane'i jaoks aga sellest piisas. Ta püsis Valdmal algusest kuni lõpuni "ukses" ja nii pidi eestlane minema kolmanda koha sõitu.

Deane'i ees sõites oli Valdma auto hakanud pisut tõrkuma ja kolmanda koha sõidus tuli võit ära anda vaid seitsme silindriga töödanud auto tõttu, sest jõudu vastasel "ukses" püsida lihtsalt polnud.

Võit läks sel korral Poola Dawid Karkosikule ning teine koht James Deane'ile, kes tõrkuma hakanud tehnika tõttu pidi finaalis katkestama. Kolmas koht taas Poola Marek Wartalowiczile.

Valdma sõnul peab ta kahjuks järgmise etapi Rootsis vahele jätma, sest osaleb samal ajal Eesti meistrivõistlustel, kuid osaleb kindlasti Läti, Eesti, Leedu ja Poola sõitudel. Noormees lubas Eesti Allstarsi etapil oma kodurajal Laitses kavatseb ta minna täispangale ja kodupubliku toel kõrget kohta jahtida.

Tšehhis peetud etapil osales ka teine eestlane Märt Kuvvas. Tema aga pidi avaringis vastu võtma kaotuse Poola meistrilt.

Drift Allstars European Series on seitsmest üle Euroopa toimuvast etapist koosnev sari, kus osaleb kogu Euroopa paremik. Tänavu jõuab sari esmakordselt Eestisse, kui 8.-9. augustil toimub etapp Laitse Rallypargi uhiuuel rajal. Võistlusest teeb otseülekande Delfi TV.


Harold Valdma (Foto: aclightaddicted.ch)