Traagiline õnnetus juhtus paadiklassi OSY-400 kolmanda võistlussõidu kolmanda ringi kolmandas pöördes, kui Michael Akerstrom USA-st Raivo paadile otsa sõitis.

"Tean, et Raivo keeras kurvis millegipärast tagumise otsa ette. Mis selle põhjus oli, ei oska öelda. Ta hakkas sõidurajale tagasi keerama ning teine võistleja sõitis temast üle. Arvatavasti ei jõudnud konkurent enam reageerida," kirjeldas Joala traagilisi sündmusi Delfile.

Veemotoliidu presidendi sõnul on enne politsei uurimise lõppu võimatu öelda, mis võis õnnetuse põhjustada.

"Tegelikult väga haruldane juhtum. Veemotos juhtub küll õnnetusi, kuid niisuguste tagajärgedega väga harva," selgitas Joala, kes ise Poola tiitlivõistlustel kohapeal ei viibinud. Ühtegi etteheidet MM-võistluste päästeteenistusele tal ei ole.

"Päästeeenistus oli kohal nelja sekundiga. Raivo toodi kiiresti kaldale ja esmaabi anti kohapeal. Uurisin järele, et arstiabi oli väga kiire ja esmaklassiline. Aga see enam ei aidanud. Kaldal uuriti, kas teda saab üldse transportida ning viidi siis haiglasse. Mitu tundi hiljem ta suri," lausus Joala.

"Raivol oli see esimene tiitlivõistlus. Väga kogenud ta ei olnud, kuid
tal on parim tiim, parimad õpetajad ja parim tehnika. Paraku võib võistlustuhinas sellised asju juhtuda. See oli puhas õnnetus," on Joala kindel.