Vihmases Melliste toimunud sündmused meenutasid paljuski karikasarja avaetappi Paides ning osatäitjadki olid suures osas samad. Nii väljus ka Melliste paisjärves peetud ujumisdistantsil veest esimesena Tartu Ujumisklubi hingekirja kuuluv Mati-Markus Kullamäe, kel kulus 750 meetri pikkuse distantsi läbimiseks 6 minutit ja 8 sekundit.

Siit edasi tõusis sündmuste keskpunkti aga Hans Korman – mees, kes Paide avaetapil pidi alles finišisirgel alla vanduma Priit Ailtile. Priitu seekord stardis ei olnud, kuid tema asemel asus Kormani kandadele Mart Suurkivi. Ujumisetapil Kormanile kaotatud 12 sekundit suutis Suurkivi rattarajal kiirelt tagasi teha ning viimasele alale, 5 km jooksudistantsile, siirdusid kaks kanget sisuliselt koos.

Lõpusirge avanedes oli võitja saatus veel lahtine, kuid tugev finišispurt tagas edu Paides kolmandana lõpetanud Suurkivile. Võidumehe ajaks märgiti protokolli 55.40. Teistkordselt mõruda pilli alla neelama pidanud Korman jäi Suurkivist maha 1,9 sekundiga. Kolmandana ületas lõpujoone Allar Soo ajaga 56.49.

Erinevalt hooaja varasematest etappidest pakkus seekord põnevust ka naiste võistlus, kus esikoha nimel pidasid pingelise lahingu õed Raheel ja Laura Kallas. Ujumise ja rattasõiduga enam kui pooleteise minutilise edu sisse teinud Raheel näis juba viimasele osaalale siirdudes duelli kindla võitjana, kuid jooksurajal hakkas kättevõidetud vahe kiiresti sulama.

Ehkki Laura suutis oma õest tervelt ühe minuti ja 25 sekundit kiiremini joosta, oli viis kilomeetrit siiski liialt lühikene distants, et Raheel liidripositsioonilt tõugata. Nii läkski seekordne võit ajaga 1:05.41 ikkagi Raheel Kallasele. Laura oli ajaga 1:05.54 teine ning kaks nädalat tagasi Valgas poolpika triatloni Eesti meistriks kroonitud Sirlet Viilas kolmas (1:06.40).

Noorte- ja harrastajate distantsil tegid, sarnaselt hooaja avaetapile, Mellistes puhta töö Johannes Sikk ja Anette Hallik. Lastedistantsil olid edukaimad Johan Tamm ja Carol Kuuskman.