"Koosolekud suurte ülemustega on peetud ja meile kinnitati, et töö võiks jätkuda terve järgmise olümpiatsükli," rääkis Otepääl Venemaa suusakoondise laagris maad uurimas käinud Välbe. "Selge see, et alati võib midagi vahele tulla ja koostöö lõpeb varem. Kui mõni mees ei viitsi näiteks tööd teha või kukub jooma või leiab endale mõne põneva hobi, näiteks läheb F1 tiimile servist pakkuma või Madridi Reali putsasid lihvima. Kõike võib ette tulla," rebis hea jutusoonega hooldemees kildu.

Venemaa arvukas hooldetiim sai äsja teada ka olümpiahooajal nende tööle antud hinnangu. See kõlas umbes nii: Hooldetiimile pretensioone polnud, aga alati saab paremini. Olümpial üleplatsi suuski ette ei valmistatud, kuid puusse ka ei pandud. "Venemaa suusakoondis sai Sotšist viis medalit, viimati oldi nii edukad Naganos 1998. Vaatamata sellele tõigale sõnas suusaliidu president Jelena Välbe, et kuldmedaleid oli vaid üks ja tal oli häbi president Vladimir Putinilt sel puhul aumärki vastu võtta. Venemaa koondises on suured nõudmised ja seda ei peljata toonitada," teab Nõukogude kooliga Urmas Välbe enda tegemistest väga hästi.

Suvistest plaanidest on teada, et Välbe ja Margo Pulles siirduvad juuli keskel 20 päevaks Saksamaale laskesuusatajate mekasse Oberhofi. Seal valmistatakse suusatunnelis sportlastele uusi suuski ette. "Meie põhiliseks suusaks on Fischer. Vaid neli koondislast sõidavad Rossignoliga ning kaks Madshusiga, ülejäänud 60 on Fischeri kliendid. Oberhof on minu jaoks eriline paik. 1986. aastal Liidu juunioride koondisega esimest korda välismaale minnes sattusin just Oberhofi. Nüüd saab kolm nädalat nostalgitseda,"muigas Välbe.

Vaata pildigaleriid Venemaa koondise treeninglaagrist Otepääl: