Päevi varem oli 45-aastane Schumacher Grenoble'ist üle viidud rehabilitatsioonihaiglasse Šveitsi Lausanne'i, vahendab Motorsport.com.

Prantsuse uudisteagentuur AFP väidab, et haiguslugu on tegelikult arsti kokkuvõte Schumacheri juhtumist, mis kopeeriti haigla arvutisüsteemist.

Haigla ei ole AFP teatel kindel, kas selle toimiku varastas mõni haigla töötaja või on selle taga häkkerid.

„E-posti teel suhtlev isik küsib 60 000 Šveitsi franki mitmekümneleheküljelise dokumendi eest, milles on kokku võetud kõik, mis juhtus Grenoble'is Schumacheri haiglas viibimise ajal,“ ütles kohalik prokurör Jean-Yves Coquillat.

Haigla direktor Jacqueline Hubert ütles Saksa ajalehele Bild, et politsei on haigla töötajad, kellel oli haigusloole potentsiaalne ligipääs, üle kuulanud.

„See on piiratud arv inimesi,“ ütles Hubert. „Michael Schumacheri informatsioon oli süsteemi salvestatud valenime all.“

Lausanne'i haigla, kus Schumacher praegu ravil viibib, kinnitas, et on võtnud tarvitusele kõik meetmed tema privaatsuse kaitseks.

„Meil on kõrgeimad standardid kõigi oma patsientide jaoks,“ ütles pressiesindaja Darcy Christen Die Weltile. „Meie andmeid kaitseb väga turvaline süsteem.“

Schumacheri mänedžment on kutsunud kõiki meediaväljaandeid üles haiguslugu mitte avaldama.

Saksa ajakirjanike liit hoiatab samuti informatsiooni avaldamise eest ja väidab, et sellel pole mingit sisu ega tähtsust.

„Selle toimiku sisul ei ole poliitilist ega sotsiaalset tähtsust ning see oleks täiesti vastuvõetamatu ja väga tõsine sekkumine Michael Schumacheri isiklikesse õigustesse,“ ütles ajakirjanike liidu juht Michael Konken.