Jamesil oli 2010. aastal Heatiga sõlmitud kuueaastase lepingu järgi õigus öelda see üles pärast nelja ja viit aastat. Otsus ei välista sugugi uue lepingu sõlmimist Miami Heatiga, ent kindlasti tähendab see kahekordse NBA meistri ja MVP-auhinna võitja ukse taha "kosilaste" järjekorda ja intrigeerivat suve.

Viimastel päevadel on uut hoogu saanud spekulatsioonid, et detsembris 30-aastaseks saav James võib naasta Cleveland Cavaliersi, kus ta veetis NBA-karjääri esimesed seitse hooaega, ehk osariiki, kust ta pärit. Juttudele andis hoogu tema abikaasa Savannah, kui postitas Instagrami pildi USA kaardist, kus ainsana ära märgitud Clevelandist 30 kilomeetri kaugusel asuv Jamesi kodulinn Akron, juures kommentaar: "Kodu, kallis kodu! Loendus käib!"

Jamesi esindajad selgitasid, et selle all ei pidanud proua James silmas Cavaliersiga liitumist, vaid koju suvepuhkusele sõitmist.

Lisaks Heati jäämisele ja Cavaliersi huvile on USA meedias peetud Jamesi tõenäolisemateks jahtijateks Houston Rocketsit ja Chicago Bullsi.

Nelja aasta eest Heatiga sarnased lepingud sõlminud ja nende hooaegade jooksul koos kaks NBA meistritiitlit võitnud supertähed Dwyane Wade ja Chris Bosh ei ole veel teatanud, kas kasutavad õigust leping üles öelda.