Kui Brasiilia võidab A-alagrupi, kohtuvad nad kaheksandikfinaalis B-alagrupis teise koha saanud meeskonnaga, kelle selgitavad välja Holland ja Tšiili.

Kui seni on Brasiilia kaks esimest alagrupimängu toimunud enne B-alagrupi kohtumisi, siis täna mängivad esialgu Holland ja Tšiili ning alles seejärel astub lahingusse Brasiilia, kes peab alagrupi võiduks alistama Kameruni. Ehk Brasiilial on võimalus viimases kohtumises valida, kumba vastast nad kaheksandikfinaalis näha tahavad.

Van Gaalile see ei meeldi. "FIFA mängib iga mängu juures reklaami ausa mängu põhimõtetest. FIFA tegeleb trikitamisega, sest antud juhul ei ole tegemist ausa mänguga," lausus Van Gaal. "Meie keskendume Tšiilile ning ma ei usu, et meie mängu mõjutab see, et Brasiilia pärast meid mängib. Ma eeldan, et ka Brasiilia täidab oma sportlikku kohust. Kuid küsimuseks jääb - miks FIFA nii mängude ajakavaga mängib?"

Van Gaal lisas siiski, et vaevalt Brasiilia järgmisena Hollandiga kohtuda sooviks. "Ma usun, et mitte. Oleme löönud palju väravaid. Oleme löönud fantastilisi väravaid," leidis van Gaal, kelle hoolealused on seni alistanud Hispaania ja Austraalia.