Nüüd on sama grupeering võtnud sihiks veelgi suurema eesmärgi - võidelda Sao Paulo linna elanikele välja täiesti tasuta ühistransport.

Põhjus on selles, et linnas elab 23 miljonit inimest ja paljud peavad selleks, et kesklinna jõuda, kulutama oma autoga sõites 2 tundi ühes suunas liikumisele, samas on transport liialt kallis et seda lubada saaks vaesem kohalik. Märkuseks, et üks pilet metrooga on 3 riaali (laias laastus 1 euro).

Metroo ise on väga puhas, korralik. Samas on metrooliine vaid 70 kilomeetrit, mis nii suure linna jaoks on ilmselgelt vähe. 1970, kui Sao Paulos alustati metroo ehitamisega, tehti sama ka Mexicos, tänaseks on viimases aga koguni 300 kilomeetrit metrood.

Suurimaks ühistranspordivahendiks Brasiilias on buss, mis võtab kohalike sõnul teedel väga palju ruumi ja tekitavad suuri ummikuid. Ka jalgratas pole heaks alternatiiviks, sest need ei mahu lihtsalt ära. Kohalike sõnul on viimasel ajal olnud mitu liiklusõnnetust, kus buss või auto on ratturi lihtsalt surnuks sõitnud.