Eesti naiskonna resultatiivseim oli 15 punktiga Pirgit Püü, 12 punkti lisas Merike Anderson ja 11 punkti Maria Bratka. Teiste panus jäi selgelt väiksemaks. Võõrsil kaotas Eesti Itaaliale 58:66.

«Ega see võit tegelikult kaugel ei olnud. Aga 45 silma on vähe kogu mängu jooksul visata ja rünnaku taha asi jäigi, kaitse üle ei saa nuriseda. Väga kõva kaitse vastu me ei suuda lihtsalt skoori teha. Lõpus keerasid nad kaitses vinti juurde ning hakati liiga individuaalselt tegustema,» sõnas peatreener Jaanus Levkoi. «Samuti tegime taas liiga lihtsaid pallikaotusi, selliste vastastega maksab see kohe kätte, niisugustel hetkedel ei tohi eksida.» Eelmisel EM-finaalturniiril oli Itaalia 8.

Eestil on nüüd C-alagrupis kirjas üks võit ja kolm kaotust. Järgmisena kohtutakse pühapäeval, 22. juunil Riias Lätiga. Läti juhib alagruppi täisedu kolme võiduga. Itaalial on kirjas kaks võitu ja kaks kaotust ning Portugalil võit ja kaks kaotust. Läti ja Portugal kohtuvad täna hilisõhtul.

Kvalifikatsiooniturniirilt pääsevad edasi iga alagrupi võitjad ja lisaks viis paremat teise koha naiskonda. 2015. aasta suvel Ungaris ja Rumeenias peetavale finaalturniirile on juba koha taganud Ungari, Rumeenia, Kreeka, Hispaania, Türgi, Serbia, Valgevene ja Tšehhi.