"Schumacher on koomas oldud aja jooksul saanud küll massaaži ja tema peal on muid passiivseid meetodeid kasutatud, aga kui organism on pool aastat liikumatult olnud, siis kogu lihassüsteem on ju täielikult taandarenenud - on tekkinud luude hõrenemine ja lihasatroopia," kommenteeris Mardna endise tippsportlase võimalikku tervislikku seisundit.

"Kõik see algab uuesti ju pikkamööda ja kui andmeid ei ole, kas liigutus ja mehaaniline süsteem ka mingil määral säilinud on, siis ei oska ma tõesti prognoosi anda: võib-olla saab ta ainult suhelda inimestega ja liigutada ei saagi," ütles Mardna Delfile antud intervjuus.

Mardna sõnul oleks vaja rohkem taustinformatsiooni, et adekvaatselt mingisugust vastust anda. "Kõike võib juhtuda," ütles Mardna. "Tema juures on kasutatud maailmameditsiini kõiki võimalusi ja organism on ka olnud selline, mis on vastu pidanud. Kui selline trauma oleks olnud näiteks füüsiliselt väheaktiivsel 65aastasel inimesel, siis sellist uudist me igal juhul täna ei kuuleks," ütles arst.

Täielik tervenemine ebatõenäoline

"Neid spekulatsioone, et ta üles ärkab, on ka pressis enne olnud," ütles Mardna ning kinnitas, et mingisuguse meditsiinilise imega antud juhul tegemist ei ole. "Eks siin ole kõik parameetrid kokku saanud: inimese oma funktsionaalsed võimed ja muud kokkusattumused ning tingimused. Tulemus oli väga paljude parameetrite koostoime. Siin on kümneid mõjufaktoreid ja nende mõjufaktorite soodne kokkulangemine on Schumacheri puhul andnud tänahommikuse tulemuse," lisas ta.

"Aga sellesse, et ta ilusti käima, rääkima ja tantsima lähiaastatel hakkaks, sellesse ma ei usu."

"Mis temast saab ja mis seisundis ta on - selle kohta kommentaare ja tulevikuprognoose saavad mingisuguse tõenäosusega öelda ainult tema raviarstid. Selleks peaks palju rohkem parameetreid teadma ning muu kõik on spekulatsioon," rõhutas Mardna. "Isegi võlaõigusseaduse meditsiini peatükis on öeldud, et mitte ühegi operatsiooni ja ravi juures ei tohi lubada tervenemist," ütles Mardna.

Praeguseks on Schumacheri koomast väljatulekut kinnitanud tema mänedžer ning see on ka esimene ametlik info vormelilegendi tervise kohta alates käesoleva aasta aprillist, mil sportlane ilmutas esimesi märke teadvusele tulekust.

Pressiteate kohaselt suudab Schumacher nüüd suhelda oma naise ja lastega, ent edasised andmed sportlase tervise ja taastusravi täpse progressi kohta hetkel veel puuduvad. Teada on see, et sportlane on Grenoble'i haiglast taastusravile viidud.

Vormeliäss Michael Schumacher sattus koomasse pärast 29. detsembril Prantsusmaa alpides toimunud suusaõnnetust, mille käigus sai sportlane tõsiseid peavigastusi.