"Endalgi on huvi, kas ma pean laagri koormuste pealt terve tuuri vastu või tuleb viimastel päevadel lõivu maksta. Kaks väga rasket etappi on veel ees, kus finiš pikalt vastu mäge. Seni on minek olnud päris hea. Kindlasti annab vormi paremaks timmida, aga üldine baas tundub korralik," sõnas Kangert väsinud häälel, hoiatades, et pikka juttu ta rääkida ei soovi. "Siin on stardid nii vara olnud, et oleme pidanud mitmel hommikul järjest kell pool seitse juba jalul olema. Õhtuti tuleb võimalikult vara puhkama minna." 

Tänu Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsangi ja Tanel Kangerti headele sõitudele ja kõrgetele kohtadele on Astana meeskondlikus arvestuses kindlalt esikohal. Nimetatud kolmik mahub individuaalses paremusjärjestuses esikümnesse. Täna üritati etapivõitu, aga täistabamust ei tulnud. "Lootsime midagi korda saata, aga võidumees oli täna teadmata planeedilt. Špilaki minek oli ikka väga võimas. Lõpus olin küll juhtgrupi eesotsas ja sain 7. koha, aga ega seal suurt vahet polnud, kas viies, seitsmes või üheksas. Üks mees oli eest läinud. Võit maksab ja seda me ei saanud," tõdes Kangert kibedalt.

Samuti Dauphinél sõitva Rein Taaramäe (Cofidis) kohta arvas Kangert, et kuna ta on viimasel ajal palju võistelnud, siis võib Taaramäe lihtsalt küpse olla. "Ekslik on arvata, et mis need nõrgema kategooria võistlused siis ära ei ole, aga pahatihti on just vastupidi, need röövivad viimasedki mahlad. Seal sõidetakse hoopis teistsuguse taktika ja mentaliteediga."