Eesti meistrivõistluste punkte jagati 50cc, MiniMX ning väikeste quadide Quad100/200 ja Quad50 masinaklassides, Eesti karikavõistluste arvestuses osalesid aga Quad Hobby ja MiniMX Hobby klassid.

65cc klassis, mis kuulus aga Balti meistrivõistluse arvestusse, võitis mõlemad sõidud ülekaalukalt Pärnu motoklubi sõitja Jörgen-Mathhias Talviku, kes ei andnud ühelegi konkurendile mingit sõnaõigust. Avasõidus edestas ta lätlast Kristians Freimanist ja venelast Maksim Kasatskini (kõik kolm KTM) vastavalt 34 sekundiga ja ühe minuti ja 22,7 sekundiga. Teises sõidus kaotas Freimanis Talvikule 19,5 ja Kasatskin 33,9 sekundit. Talviku, Freimanis ja Kasatskin moodustasid seega ka etapi esikolmiku.

Kõige väiksemas 50cc klassis eestlastel kahjuks kokkuvõttes esikolmikusse asja ei olnud. Esimese sõidu võitis kindlalt Roberts Lusis, kes edestas kaasmaalasi Janis Kubulinsi 20,3 ja Karlis Reišulist (kõik kolm KTM) 27,1 sekundiga. Teises sõidus Lusis kukkus ja lõpetas neljandana, sõidu võitis Reišulis. Teisena lõpetanud Kubulins jäi võitjale alla 13,2 ja avasõidus viienda koha saanud Mikk Martin Lõhmus (KTM Racing Team)14,3 sekundiga. Esikoha võttis Karksi-Nuiast Reišulis, teine Kubulins ja kolmas Lusis, Lõhmus oli parima eestlasena neljas.

MiniMX põneva esimese sõidu võitis tagasihoidliku stardi saanud Marthi Lepik (Bucci Moto, MRC MK), kes pidas ägeda duelli oma klubikaaslasest isa Markoga (Rotek) ja edestas teda lõpus 7,7 sekundiga. Libedal rajal sõitis end kolmandaks Karl Lõbus (Bucci Moto, MC Saaremoto), tema jäi võitjast 39,8 sekundit. Teises sõidus oli parim aga avasõidu 9-ndana lõpetanud Günther Sein (Bucci Moto, Bucci Moto Estonia), kes möödus sõitu alguses juhtinud Marthi Lepikust, kes jäi võitjast 5,9 sekundit. Kolmandana lõpujoone ületanud Marko Lepik kaotas esikohale 14,7 sekundit. Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Marthi Lepik, teine Marko Lepik ja kolmas Sein. Sõidu ainus õrnema soo esindaja Kristel Raba (Pitpro, Viljandi VMK) saavutas 17 osaleja seas 13-nda koha.

Quad100 ja 200 ühissõitudes oli parim Kevin Saar (Honda, Pärnu MC), kes edestas avasõidus lätlaseid Emils Sigajevsi ja Lauris Eizansit (mõlemad Honda). Teises sõidus järgnesid Saarele esimeses sõidus neljandana lõpetanud Brandon Bogatsov (Honda, Motoklubi K&K) ja Sigajevs. Quad 200 klassis moodustasid esikolmiku Saar, Bogatsov ja Sigajevs. Selles klassis võistles poistega vapralt Hanna-Maria Tennokese (Yamaha, Linnamäe Krossiklubi), kes oli kokkuvõttes kuues. Väiksemas klassis Quad 100 oli parim kummaski sõidus viiendana lõpetanud Joosep Eesmäe (Honda, Pärnu MC), teine oli Eizans ja kolmas Patric Kurvits (Honda, Kagu MK), tema oli sõitudes kaheksas ja seitsmes.

Kõige pisematel quadidel klassis Quad 50cc kuulus esikoht Kert Kasemetsale (Cobra, Pühajõe Motokeskus), kes lõpetas avasõidu kolmandana, kuid suutis viimase võita. Talle järgnesid esimese sõidu võitnud, kuid teises viiendaks jäändu Mihkel Salujõe (Apex, Motoklubi K&K) ja Marcos Kask (Cobra, Freedom Feelers MK), tema oli avasõidus neljas ja viimases Kasemetsa järel teine.

MiniMX Hobby mõlemad sõidud võitis kindlalt lätlane Jurijs Sigajevs (Bucci Moto). Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle Mikk Erm (Pitpro, Kagu MK) ja Oliver Vippul (Pitpro, Mini RC). Erm oli sõitudes vastavalt kolmas ja teine ning Vippul teine ja viies. Sõidu ainus naisvõistleja Kätlin Salujõe (Bucci Moto, Motoklubi K&K) tegi väga head sõitu ja oli kokkuvõttes 25 osaleja seas lausa neljas, tema lõpetas sõidud seitsmenda ja neljandana.

Quad Hobby masinaklasside sõidud võitis kindlalt Risto Seimar (Yamaha, Motobox RT). Kahe sõidu tulemusena oli teine Sander Lakiza (Yamaha, Pärnu MC), kes lõpetas sõidud viienda ja kolmandana. Kolmandaks tuli Raido Viinapuu (Kawasaki, Kose AMK), tema oli sõitudes vastavalt kolmas ja viies.

85cc klassis ei leidunud vastast soomlasele Roni Kytönenile (Kawasaki), kes oli kiireim nii kvalifikatsioonis, kui ka mõlemas võistlussõidus. Esimeses sõidus järgnesid meie põhjanaabrile Henry Vesilind (KTM, AYR Racing Team) ja Kairo Katkosilt (KTM, Kose AMK). Vesilind kaotas Kytönenile 24,8 ja Katkosilt 48,5 sekundit. Teises sõidus sai teise koha soomlasele avasõidus esimesed ringid konkurentsi pakkunud, kuid seejärel katkestanud Meico Vettik (Kawasaki, Mägi Racing), kes kaotas Kytönenile 33,7 sekundit. Kolmandana lõpetanud Vesilind jäi soomlasest 44,7 sekundit. Kahe sõidu kokkuvõttes oli esimene Kytönen, teine Vesilind ja kolmas mõlemad sõidud neljandana lõpetanud Marek Künnapas (KTM, Energia SK). Vaprat sõitu näidanud Venemaa tütarlaps Lubov Leontyaeva (Kawasaki, Energia SK) oli 15 võistjale hulgas 9-s.

Sõiduvoorude viimaste sõitude tulemusena selgitati välja Karksi valla parimad krossisõitjad, kus tegi Eesti motospordi ajalugu Aivar Moks, kes startis Maarjamaal esmakordselt elektrilise krossitsikliga. Kahe sõidu kokkuvõttes on selle aasta Karksi valla parim krossimees Tamo Toodo (Honda, RedMoto Honda Racing), kes oli mõlemas sõidus teine. Avasõidus neljandana lõpetanud, kuid teise sõidu tänu Toodo viimase kurvi sõiduveale võitnud Renno Ruubel (Honda, RedMoto Honda Racing) oli kokkuvõttes teine ning esimese sõidu võitnud ja teises neljandana lõpetanud Raido Nikonorov (Honda, Karksi MK) kolmas. KTM Freeride E elektritsiklil võistelnud Aivar Moks sõitis mõlemad sõidud kenasti lõpuni ja saavutas 19-nda koha. Järgmisena võib elektritsiklit näha juba Sõmerpalu staadionikrossil, aga seal läheb lisaks Moksile starti juba rohkem sõitjaid ning seda eraldi demosõidus.

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlused jätkuvad 12. juulil Tihemetsas Lauri krossirajal, aga seal jagatakse meistrivõistluste punkte ainult quadracerite masinaklassidele. Sooloklasside järgmine meistrivõistluste etapp sõidetakse 23.-24. augustil Tartu külje all asuval Lauri krossirajal.