Tegemist on Eesti mõistes väga uudse lähenemisega spordimeeskonna komplekteerimisele – nimelt valitakse meeskond välja kandideerimisavalduse esitanud noormeeste seast. Huvilistel oli kandideerimiseks aega kaks nädalat - 6. maist kuni 21. maini. Kokku laekus 45 sooviavaldust.

Meeskonna mänedžer Mauro Serra: „Võib öelda, et konkurss oli edukas – kokku laekus 45 CV-d, mis on palju enam kui algselt lootsime ja oleme positiivselt üllatunud, et huvi nii suur oli. Ampluaa on lai ning kindlasti on nende 45 seas just need, kes valitakse bobikelgu meeskonda.“

Kandideerijate seas oli inimesi väga erinevate taustadega. Oli nii selliseid, kes on senimaani tegelenud spordiga pigem harrastaja-tasandil kui ka selliseid, kes on oma alal üsna tugevad sportlased. Näiteks on esindatud mitmed noorsõudjad, jõutõstjad, ralliga tegelenud noormehed, murdmaasuusatajad, kiiruisutamise taustaga inimesed kui ka kergejõustiklased.

Edasine protsess näeb välja selline, et 17. juunil toimub kandidaatidega kohtumine, mille käigus selgitatakse välja noormeeste motivatsioon ja esialgne meeskonda sobivus. Kohtumisel peavad noormehed olema valmis selgitama, miks just nemad peaksid meeskonda saama, miks nad seda soovivad ning millised on nende varasemad sportlikud saavutused. Pärast kandidaatidega kohtumist valitakse välja ca 5-6 inimest, kes alustavad treeninguid. Esmalt ootab noormehi ees suvelaager, misjärel juba sügisel treeninglaager Austrias, mis päädib bobikelgutaja litsentsi tegemise ja esimese võistlusega.

„Loomulikult ei saa 100% väita, et need, kes meeskonda valitakse, seal olümpiani jätkavad. Palju sõltub noormeeste endi huvist, motivatsioonist ja edasijõudmisest,“ selgitab Serra. Samuti sõltub edasine ka sügisese bobikelgu laagri tulemustest.

Meeskonna ametlik esitlus toimub 19. juunil Tallinnas, lähem info selle kohta tuleb peatselt.