"See oli kindlasti minu ametiaja parim mäng. Kaitsesime hästi ja olime rünnakul ohtlikud, tekitades viis head väravaolukorda. Seega: meeskonna esitusega jäin rahule, tulemusega loomulikult mitte. Aga vähemalt saan kergendatult hingata, et see null valikgrupi tabelisse ei lähe," sõnas Eesti koondise eesotsas neljanda mängu pidanud Pehrsson.

Mängu otsustava olukorra kohta, kus Karol Mets kukutas teise poolaja alguses vastase penaltivääriliselt, lausus ta: "Mul on väga raske hinnata, sest ma ei ole erinevalt paljudest teist kordusi näinud. Aga kui seal oli viga, siis loomulikult: sellises kohas ei tohi minna viga tegema."

Pehrssonil oli äärmiselt kahju, et Enar Jäägeri imeline kauglöök latti tabas ja kogenud kaitsja esimene koondisevärav löömata jäi. "Palli lendu jälgides tundus, et läheb sisse. Muidugi: see olnuks supervärav! Ja Enarile väga tähtis tabamus. Kahju, et tal natuke rohkem õnne ei olnud."

Peatreener kiitis seekord parempoolkaitsjana tegutsenud Taijo Tenistet, aga ka esmatutvust Henrik Ojamaaga. "Henrik oli ohtlik ja selgelt heas vormis. Oli näha, et ta tahab ründajakohal mängida. Ta jooksis palju, aitas ka kaitsetöös. Kahjuks ei saanud me teda karistusalas mängitud väga headesse olukordadesse," iseloomustas Pehrsson värsket Poola meistrit ning avaldas lootust, et Ojamaa varbavigastus ei ole tõsine.

Et ta tegi vaid kaks vahetust - ühe sunnitud, teise mitte -, põhjendas Pehrsson lühidalt: "Tahtsin tänasele põhikoosseisule anda nii palju mänguminuteid kui vähegi võimalik."

Põgusat vestlust kaasmaalasest Islandi peatreeneri Lars Lagerbäckiga iseloomustas eestlaste juhendaja: "Ta kiitis meie mängu ülesehitust ja seda oli mul tema suust meeldiv kuulda."