"Kuigi Bernatski on välja toonud konkreetsed tippsportlaste nimed, on ekspertidele teada, et valdav osa nn dopinguaineid tarvitatakse meie vabariigis tervisesportlaste poolt. Need samad, kes sõitsid eelmisel nädalavahetusel Tartu rattarallit või osalevad suusamaratonil. Seal on massiline tarvitamine ja seal pole kontrolli tehtud. Ma arvan, et kui me Tartu suusamaratonil võtame esisajas lõpetanutelt dopinguproovid, saaksime vähemalt kümme positiivset proovi," on Mardna kindel.

Kristjan Port nõustus, et just harrastussportlaste hulgas on doping suurimaks probleemiks ja seda mitte ainult Eestis.

Bernatski uurimiskomisjoni tööst rääkides tunnistasid nii Port kui Mardna, et mitmed Bernatski poolt süüdistatud sportlased keeldusid komisjonile selgituste andmisest ja need, kes komisjoni ees käisid, piirdusid lihtsa eitusega.

"Üldine mulje jäi, et need isikud, kellele Bernatski selle paturegistri peale pani, lootsid, et see on järjekordne skandaal, millele tuleb tolm peale ja mis ära unustatakse. Meiega kohtumise juures väljendus see pettumus, et ei olegi unustusehõlma vajunud. Oli lihtsalt primitiivne eitamine," rääkis Mardna.

Porti jaoks oli üllatuseks, et sportlased, kelle kohta Bernatski on halvasti öelnud, keeldusid võimalusest selgitusi anda ja ennast kaitsta.

Täna tutvustas Vitali Bernatski väidete uurimiseks ellu kutsutud komisjon oma raporti lõpptulemusi, mille kohaselt ei suudetud leida fakte ega tõestust Bernatski väidete ümber lükkamiseks ega ka nende kinnitamiseks. Raporti lõplik tekst peaks avalikuks tulema lähem kahe nädala jooksul.

Mäletatavasti avalikustas Tartu arst Vitali Bernatski eelmise aasta lõpus Eesti Päevalehes, et mitmed Eesti tippsportlased on ostnud temalt aastate jooksul dopinguaineid.