Vennad Pihod sõlmisid täna lepingud mitme toetajaga, kes aitavad neil unistusi täide viia. „Tahame saada paremat treeningukeskkonda ja oskusteavet, et tõusta järgmisele arengutasemele,“ selgitasid vennad, miks nad otsustasid alustada õppimist maailma kahevõistluses liidrikohta hoidvatelt norralastelt.

Pihod hakkavad elama Trondheimi suusahüppemäest mõnesaja meetri kaugusel ja treenima Norra paremate kahevõistlejatega.

„Juba homme arutame treener Kristian Dahliga, kuidas järgmiseks hooajaks valmistumine välja näeb ja kus suvel võistelda,“ sõnas Han Hendrik Piho.

Pihod ei saanud veel kogu hooaja eelarvet kokku, kuid nad ei tahtnud Norrasse sõitu edasi lükata. „Pool eelarvet on koos, loodame veel toetajaid leida ja võib-olla aitab ka see kaasa, et oleme oma otsuse teinud ja hakkame Norras treenima,“ lausus Eesti olümpiakomitee järelkasvu stipendiaadiks valitud Han Hendrik Piho.

Kail Piho järgmiseks hooajaks valmistumise võib ajutiselt katkestada kaitseväe teenistusse kutsumine. „Tegime Eesti olümpiakomiteega avalduse, et saaksin kaitseväes teenimise aasta võrra edasi lükata,“ ütles ta. „Juhul kui see ei õnnestu, lähen oma kodanikukohust täitma.“