Poole võistlusmaa möödudes püsis endiselt ees 9-meheline juhtgrupp, kuid peagrupp vähendas ring-ringilt vahet. Lõpus suutsid eest ära sõita tuuri eelmise aasta võitja Gert Jõeäär ning Adrian Kurek CCC Polsak Polkowice meeskonnast. Veel 10 meetrit enne lõppu oldi ees, kuid finišis püüdis grupp mehed kinni. Tartu GP võidu võitis siiski Kurek, tuuri võitja Eduard Michael Grosu ning Eesti koondise liidri Gert Jõeääre ees.

Sõidu kulg:

Tartust, Aura Veekeskuse juurest startinud Tartu GP-l tuli võistlejatel läbida 12x12,5 kilomeetri pikkune Tartu linnaring. Eelmisel aastal selgus Tartu GP võitja ülitiheda grupifinišiga, mis tänavu Eesti koondise huvides kindlasti ei olnud.

Juba esimesel ringil oligi eest pääsenud 10-meheline juhtgrupp kus sees ka Eesti koondist esindav Mihkel Räim. Eilne võitja Eduard Michael Grosu juhtgrupiga kaasa ei läinud. Edu peagrupi ees oli 2.05. Mäefinišid mängiti välja Vanemuise mäel. Esimese mäefiniši võit teisel ringil otsustati kümne mehe vahel. Teravaim jalg oli Siarhei Papokil Rietumu-Delfinsist, teine oli Slawomir Chirzanowski (Activejet Team). Mihkel Räim läbis finiši 8. positsioonil. Juhtgrupis oli ka Rietumu-Delfinsis pedaaliv eestlane Peeter Pruus.

Esimeks sprindifinišiks 4. ringil oli 10-mehelise juhtgrupi edu peagrupi ees 2.45. Tihedas heitluses jagasid preemiasekundid eestlane Mihkel Räim ja mäefiniši võitja Siarhei Papok, kellest viimane näitas taas nobedat jalga ja noppis 3 preemiasekundit. Poole võistlusmaa läbides oli jooksikutegrupp kahanenud 9-meheliseks, kui väsis esimese mäefiniši teine Chirzanowski. Peagrupp töötas aktiivselt ning vahe juhtgrupiga oli vähenenud 1 minuti ja 48 sekundini.

Teiseks vahefinišiks oli peagrupp jõudnud juhtgrupist vaid 18 sekundi kaugusele ning jagati taas preemiasekundeid. Teravaimas mängus oli jällegi Mihkel Räim, kes seekord jäi alla Pier Paolo de Negrile (Vini Fantini Nippo) ja oli teine. Kolmas Mikko Paajanen Soome rahvuskoondisest. Kolm ringi enne lõppu algas tõeline taktikaline mäng. Teise mäefiniši preemiasekundid jagasid oma vahel eelmise aasta üldvõitja Gert Jõeäär ja Adrian Kurek CCC Polsak Polkowicest. Poolakas oli teravam ning jättis Jõeääre selja taha. Kolmandaks jäi Kureki meeskonnakaaslane Bartlomiej Matysiak. Tuuri liider Grosu oli mäefinišis üheksas.

Kümnenda ringi lõppedes andis Jõeäär kinnitust eile öeldule, et kindlasti tuleb proovida eest ära sõita. Jõeäär koos Adrian Kurekiga olid sõitnud peagrupi eest ning vahe oli selleks hetkeks 20 sekundit. Järgmiseks ringiks olid Jõeäär ja Kurek väikesest jälitajategrupist eest juba 29 sekundiga, kusjuures peagrupiga ja tuuri üldliidri Grosuga oli vahe 36 sekundit. Vaid 10 meetrit enne lõppu olid mehed veel ees, kuid siis neelas nad grupp eesotsas Eduard Michael Grosuga, kes tuligi lõpuks Adrian Kureki järel teiseks. Kolmandaks jäeti Jõeäär. Võitja ajaks märgiti 3:22:43. „Puudu jäi jõust ja õnnest. Tegime kenasti kahekesi tööd ja lõpus olin ilusti tema taga, aga 300 meetrit enne lõppu oli punt nii taga, et mul ei jäänud muud üle. Pidin alustama. Kahjuks ei olnud nii palju jõudu. Peab rahule jääma,“ ütles Jõeäär pressikonverentsil.

Adrian Kurek oli pressikonverentsil rahul. „Kiire ja raske sõit oli. Olime koos ära, meil oli 30 sekundit edu, aga grupp sai ikka kätte. Olen siin esimest korda ja mulle väga meeldib. Tahaks tänada oma meeskonda, meeskonnatöö oli väga hea."

Rahule jäi tuuriga ka peakorraldaja Indrek Kelk: „Ei julge öelda, et nüüd väga hästi, sest eilseid kukkumisi ei oleks tahtnud näha, kuigi need on võistluste lahutamatu osa. Muidu on kõik hästi läinud, eilne ja tänane päev näitasid rattaspordi võlu ja valu. Mis sa ikka rohkem tahta oskad,“ sõnas Kelk ja vaatas positiivselt järgmisesse aastasse. „Eile õhtul saatsime ära järgmise aasta kalendri taotluse, kus on kuupäevadeks märgitud 27. – 30. mai. Sellised on meie eesmärgid. Kuidas nad realiseeruvad on iseasi."