Ancelottist sai eile teine treener läbi ajaloo, kes Euroopa tähtsaima vutisarja kolmel korral kinni pannud. Enne teda oli sellise saavutusega hakkama saanud vaid Bob Paisley, kes viis Liverpooli Euroopa karikavõiduni 1977., 1978. ja 1981. aastal.

"Ütlesin oma esimesel päeval presidendile, kui läksin Santiago Bernabeu karikate tuppa, et siit on üks trofee puudu ning me peaksime proovima seda sel aastal püüda, mis meil õnnestuski," rääkis Ancelotti pärast Reali 4:1 lisaajavõitu Atletico üle pressikonverentsil.

"Kõik finaalid on väga rasked, niisamuti ka see. Kogu hooaeg on olnud keeruline, kuid väga hea. See on meie esimene aasta, üritasime oma stiili muuta ning mängijad on olnud fantastilised: alati professionaalsed, alati täis tahet. Marcelo polnud õnnelik, et ta alustada ei saanud, aga kui ta sisse tuli, oli ta üks otsustavamatest mängijatest."

"Võitsime maailma tähtsama turniiri. Hooaeg on olnud väga pikk ning pärast poolfinaali Bayerniga pole meie tulemused olnud võib-olla nii head, kuid ma tahaksin mängijaid õnnitleda, kuna nad on olnud kogu selle aasta olnud fantastilised," lisas ta.

"Rääkisin ka Simeonega (Atletico peatreeener Diego Simeone - toim). Õnnitlesin teda enne mängu liigavõidu puhul ning tegin seda uuesti pärast mängu. Tiimi, kes alati võitleb, kuid iga kord ei võida, tuleb austada. Kuid ma arvan, et lõppude lõpuks me väärisime seda võitu."