„Kui need rahvaspordiüritused rohkem populaarsust koguma hakkasid, olin mina juba profisportlane, mis tähendab teatud režiimi ja treeningplaani järgimist. Talvel suusatan küll päris palju, aga kahjuks Tartu Maraton pole ettevalmistusse sobinud,“ ütles maailmameister, kes aga on mitmel rahvaspordiüritusel külalisena viibinud.

Olümpiajooksule tuleb Heiki koos perega – äsja fitnessi EM-ilt 5. kohaga naasnud abikaasa Egle ja tütre Renataga. „Kui mina ise pole veel ühegi rahvaspordiürituse starti jõudnud, siis Renata jaoks tundub ERGO lasteolümpia jõukohane väljakutse esimeseks korraks. Kuigi eks see selgub alles laupäeva hommikul, mis tuju neiul on,“ naerab ta.

Muuseas rääkisime ka sellest, millega talle peale maadluse veel tegeleda meeldib. Selgus, et Heiki sõidab meeleldi autoga ja ka pikemaid vahemaid. „Kõige kaugem sõit oli eelmisel aastal Poola treeninglaagrisse. See läks kuidagi väga kiiresti ega väsitanudki nii, nagu siis kui me veel vana Volkswagen Transporteriga treeninglaagrites käisime (täna sõidab Heiki Jeep Grand Cherokeega – toim). Seda ei anna üldse võrrelda. Aga jah, vahel on täitsa mõnus vahelduseks lennukile lendamisele ka autoga laagrisse sõita,“ jutustas ta.

Olümpiajooks toimub Tartus juba sel laupäeval, 24. mail. Olümpiajooksule registreerimine internetiaadressil www.jooks.ee lõpeb reedel, 23. mail kell 17.00. Kirja saab ennast panna ka võistluspäeva hommikul Tartu Ülikooli Spordihoone juures (Ujula 4, Tartu) asuvas võistluskeskuse sekretariaadis.