Maksu- ja tolliamet peab pallimänguklubides sportlastele ja treeneritel makstavaid stipendiume töötasuks, mille eest tuleb tasuda makse. Andres Liinati sõnul on selgusetu, kuidas TÜ/Rocki korvpallimeeskond edasi tegutseb.

"Tegelikult on kurb, et klubid on pandud sellisesse olukorda. Spordijuhid ja poliitikud on teinud väga halva ajastuse. Pallimänguklubidelt on võetud kindlus. Pole teada, mida maksuseaduses muudetakse ja millal muudetakse. Oleme riigikogu liikmetega kohtunud, aga meil pole selgust. Maksu- ja tolliamet tõlgendab olukorda praegusest seadusest tulenevalt – lõpetada tuleb stipendiumilepingud ja hakata sportlaste tasusid maksustama," tõdes Liinat.

BC Kalev/Cramo juhatuse esimees Toomas Linamäe tõdes samuti, et hetkeseisuga pole teada, kuidas ja mil moel jmeeskond järgmisel hooajal tegutsema hakkab. "Me oleme koos Tartuga ühe pikema ajalooga pallimänguklubisid Eestis. Mul on väga kahju, kui kuskilt tuleb otsus, mis sunnib tegevuse lõpetama. Ma loodan, et jätkub see, mis on 10 aastat Tallinna ja Tartu vahel toimunud. See annab spordile ja kogu üldsusele ju palju juurde," lootis Linamäe.