Koondise debüüdi tiitlivõistluste valiksarjas teeb tänavu kaks meest - Tartu Bigbankis mänginud Henri Treial ja Renee Teppan. Peatreeneri sõnul oli mängijate valik raske: "Kõik mehed andsid endast trennides maksimumi ning olen nendega rahul. Kaasasin just need mängijad, kellest meeskonnal erinevatel mänguhetkedel kõige rohkem kasu võiks olla." Koondise abitreeneri Rainer Vassiljevi sõnul oli valik igati loogiline: "Karl Jaani oli võistkonnas varulibero ja -nurgaründajana, Henri Treial näitas head kvaliteeti Valgevene mängudes."

Kuna ettevalmistusaeg on olnud lühike, pole ka koosseisuga oluliselt eksperimenteeritud. Meeskonna algkuuik on juba mõnda aega paigas - suure tõenäosusega jooksevad avamängus Kreeka vastu platsile Kert Toobal, Oliver Venno, Keith Pupart, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg.

Möödunud nädalal Molodetšnos peetud ettevalmistusmängud Valgevene vastu andsid treenerite hinnangul soovitud tulemuse. "Tahtsin testida mängiajatevahelist suhtlust ja koostööd võistlusolukorras. Eesmärk oli anda mänguaega kõigile ja usun, et põhikoosseisuga oleksime teisel päeval kindla võidu võtnud," sõnas Cretu.

Eesti sõidab Slovakkiasse meeskonnaga, kus igal mängijal on oma oluline roll ja teadmine, millega ta võistkonda aidata saab. "Kõik peavad olema valmis sekkuma ja talle pandud ülesandeid võimalikult hästi täitma," sõnas Cretu.

Eesti koondise koosseis EM-valikturniiril Popradis:
Sidemängijad - Kert Toobal ja Andres Toobal
Nurgaründajad - Keith Pupart, Martti Juhkami, Robert Täht ja Kardo Kõresaar
Temporündajad - Ardo Kreek, Andri Aganits, Henri Treial
Diagonaalründajad - Oliver Venno, Renee Teppan
Libero - Rait Rikberg

Mängude ajakava (algusajad - eesti aja järgi):
23.05 kell 16:30 Eesti - Kreeka
24.05 kell 19:00 Eesti - Slovakkia
25.05 kell 16:30 Eesti - Ungari