Mõned spetsialistid juba räägivad, et Rock on midagi valesti teinud, kuid see on täiesti loll väide! Kuidas sa viskad peale, kui sul viiest näpust kaks ära võetakse?! Rock ei ole midagi valesti teinud!

Fakt on see, et Rock ei ole Kalev/Cramo vastu saanud finaalis mängida sellise koosseisuga, nagu varem. Ja ka siis, kui kaks leedukat olemas olid, olid nad Cramoga võrdsed.

Teise mängu mängis Rock väga hästi ning näitas, et ka selle koosseisuga on võimalik hambaid näidata. Eriti hea oli selles mängus minu meelest Janar.

See, et Cramo lasi mõlemas mängus järele tulla, näitab, et neid on võimalik võita.

Euroliiga finaalturniirist

Mulle Maccabi värk meeldis. David Blatt on fenomenaalne mees, kes suutis selle meeskonna väga ühtseks rusikaks keerata - minu meelest on see üks aasta sündmuseid. Mängumeeste poolest ei olnud nad ju vastastest paremad. Asja ajas ära inimlik suhtumine ja tahtejõud. Nad mängisid lihtsalt ja kui vaja, siis uhasid.

Ma usun, et meil võiks mitmed mehed vaadata, kuhu see korvpall jõudnud on. See on tugevate ja kiirete meeste mäng ning kui kohad on, siis tehakse kohe, tagasi ei vaadata, söödetakse kiirelt välja vabale mehele ja sealt tuleb. Kiire korvpall on teinud mängu atraktiivsemaks. Eriti, kui võrrelda seda näiteks suustamisega.

Pikka rünnakut võib ja peabki vahepeal mängima. Maccabi mängiski alguses pikalt ja murdis sellega Reali mängutempo maha. Aga kui oli vaja kiirelt tulla, siis oleks neli meest võinud rahulikult pingi peale istuda ja vaadata, kuidas Rice asja ajab.

Aga telekommentaatori töö meeldis mulle väga!

Andres Sõber astub üles ka tänaõhtuses Delfi TV korvpalli finaali eel toimuvas otsestuudios, mis algab kell 18.30.