21-aastane põlvalane läks teisele päevale vastu 4059 punktiga, mis andis lootust taas 8000 punkti piir ületada. Ka pärast kaheksandat ala ehk teivashüpet, kus sündis uus isiklik tippmark 5.20, paistis hea koondtulemus veel reaalne, ent odavise ja 1500 meetri jooks loodetud punktilisa ei toonud.

Kui Uibo kodulinnas Athensis on ilm nendel päevadel suviselt soe, siis 600 kilomeetri kaugusel Lexingtonis, kus kümnevõistlus peeti, ilmastikuolud rekordite püstitamist ei soosinud.

"Mõlemal päeval oli sooja 10-13 kraadi, lisaks puhus tugev tuul ning teisel päeval sadas vahepeal kõvasti ka vihma," kirjeldas Uibo võistlustingimusi. "Ega sellise ilmaga lihtne polnud head summat teha."

Ilusa lõpuga teivashüpe

Oodatust pikemaks venis teivashüpe. Kohaliku aja järgi kell 13.40 alustati soojendusega, esimesed võistlushüpped tehti kell 15.00. Uibo pidi esmalt pikalt oma algkõrguse saabumist ootama ning kuna hüpped õnnestusid, sai tema sel alal õhtule alles kell 18.15. Teivashüppe peale kulus Uibol seega neli ja pool tundi - sama ajaga läbitakse üldiselt kümnevõistluse avapäev.

"Alustasime soojendusega väljas, kuid vihm ja tuul tegid ilma väga külmaks ja teivashüppevõistlus viidi sisehalli. Seal alustasime uuesti soojendusega ja eks nii see kõik veniski," selgitab Uibo. 

Uibo ületas avakatsel 4.60, 4.80 ning 5.00. Ka kõrguse 5.10 otsustas üksi võistlema jäänud Uibo vahele jätta, olgugi, et tegu olnuks oma rekordi kordamisega. "Kuni viie meetrini alistusid kõrgused korraliku varuga, seega oli 5.10 vahele jätmine samuti loogiline samm."

Latile seatigi 5.20 ning kuigi kaks esimest üritust ebaõnnestusid, sai Uibo viimasel katsel sellest üle. Lisaks isiklikule rekordile ning Eesti kõigi aegade seitsmendaks (sisehallis) teivashüppajaks kerkimisele kordas Uibo oma treeneri, küproslase Petros Kyprianou tippmarki. Erinevus on vaid see, et Uibo on "põhikohaga" kümnevõistleja, Kyprianou oli aga spetsialiseerunud just teivashüppele.

Tagasihoidlik lõpp

Odaviskes jäi Uibo enam kui 10 meetri kaugusele rekordist - kolmest viskest pikim maandus 49 meetri peale (49.04). "Tegin eelmisel kümnevõistlusel küünarnukile liiga ja seepärast korralikult visata ei saanud. Polnud vahepeal kordagi oda kättegi võtnud," annab Uibo kehva tulemuse põhjusest aimu.

1500 meetri jooksu nimetas Uibo "tulemuse vormistamiseks", sest head punktisummat püüda enam võimalik polnud, samas esikoht oli juba kindel ja esikohapunktid Georgia ülikoolile toodud. 

Oma hooaja kolmanda kümnevõistluse teeb Uibo juunikuu alguses, mil Eugene`is selgitatakse USA parimad üliõpilased. Ka vormikõver peaks just seal olema erinevalt kahest esimesest mitmevõistlusest tipus. Eesootavale suvele ning Euroopa meistrivõistlustele Uibo veel ei mõtle.