NBA kehtestas pärast avalikkusesse imbunud lindistust Sterlingule eluaegse liigas osalemise keelu ja 2,5 miljoni dollari suuruse trahvi. Liiga nõuab, et Sterling oma klubi maha müüks.

Karistuse kohaselt ei või Clippersi boss külastada ühtegi NBA mängu ega treeningut. Lisaks ei või ta oma jalga tõsta Clippersi kontorisse ega ühegi oma meeskonna spordibaasi.

Sterlingust, kes ostis Clippersi juba 1981. aastal, sai liiga pikima tegevstaažiga klubiomanik pärast seda, kui Los Angeles Lakersi omanik Jerry Buss eelmise aasta veebruaris suri.

80-aastane Sterling rääkis CNN'is, et pole kindel, kas kavatseb meeskonna eest võidelda. "Kes sellest võistlusest lõpuks võidaks? Eriti, kui arvesse võtta minu vanust. Kui nad võitlevad ja kulutavad miljoneid ja mina kulutan miljoneid...ütleme nii: sellises võitluses pole oluline, kes võidab," lausus Sterling. "Ma ei ole rassist. Tegin suure vea ja olen siin, et vabandada."

"Olen olnud hea kaaslane, kes tegi vea ja vabandan ning palun andeks. Pärast 35 aastat on mul ju õigus korra eksida? Armastan oma liigat, partnereid. Mul on ju õigus korra eksida? Tegemist on suure veaga ning ma ei tee seda enam kunagi," kinnitas Sterling.

Aprilli lõpus kiskus väljaanne TMZ Sterlingu rassismiskandaali, kui avaldas 10-minutilise audiofaili, kus ta pahandab oma tüdruksõbra V. Stivianoga ühe Istagrami postituse pärast, milles mees on pildile jäänud koos mustanahalise Magic Johnsoniga.

Sterlingut kuuleb salvestuses ütlevat järgmist: "Ära pane teda Instagrami kogu maailmale näha ja ära too teda minu mängudele, OK? Jah, see häirib mind, et sa tahad oma seotusele mustade inimestega promo ja kajastust. Kas sa pead seda tegema? Miks sa teed vähemustest pilti, miks?"