6. mail toimuvad „Laste kergejõustiku“ programmi võistlused Harjumaal, Hiiumaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Põlvamaal, Võrumaal, Jõgevamaal, Tartumaal ja Saaremaal, 7. mail Pärnu- ja Valgamaal ning 9. mail Viljandi- ja Läänemaal. Võistlusi korraldavad kohalikud kergejõustikuklubid ja kehalise kasvatuse õpetajad ning osalema oodatakse ligi 1300 last.

Kärdlas toimub täna, 6. mail ka lastetreenerite ja kehalise kasvatuse õpetajate koolitus, kus antakse Hiiumaale üle komplekt IAAFi programmi „Laste kergejõustik“ treeninguvahendeid, mida saavad kasutada kõik koolituse läbinud õpetajad ja treenerid. Uue õppeaasta alguseks on „Laste kergejõustiku“ treeninguvahendid jõudnud kõigisse Eesti maakondadesse.

„Rahvusvahelist kergejõustikupäeva tähistatakse mänguliste võistluste ja üritustega üle terve maailma, Eestis juba kolmandat korda,“ rõhutas ürituse suurust Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi. „Eesti Kergejõustikuliit ja IAAF on sõlminud koostöölepingu, millele tuginedes on Eestis korraldatud kolm rahvusvahelist ja kümneid kohalikke koolitusi „Laste kergejõustiku“ treeningvahendite kasutamiseks. Ja Elioni toel on juurde soetatud vahendeid treeningute läbiviimiseks,“ lisas Teigamägi.

IAAFi programm "Laste kergejõustik" on ülemaailmne kergejõustikualade õpetamiseks ettevalmistav programm 7-12aastastele lastele, mis sobib nii üldhariduskooli kehalise kasvatuse tundidesse kui ka laste kergejõustikutreeningule. Programmi juurde kuulub komplekt värvilistest lastepärastest treeninguvahenditest nagu näiteks vilisev pöörisoda, vahtoda, sangaga heitepall, ristkeks, erinevaga kõrgusega värvilised tõkked jne, mis aitavad kergejõustiku vastu huvi tekitada ja jooksu, hüpete ning visete-heidete õppimiseks vajalikku alusmüüri laduda.