"Väga kõva tulemus! Esimene ametlik võistlus kiire autoga ning kohe selline tulemus. Eesmärgid hooajaks on meil tiimiga kõige kõrgemad ja sellise emotsiooniga on hea alustada. Olin päris üllatunud, kui esimeses sõidus boksist väljudes nägin, et olen liider. Ja kui finišijoone esimesena ületasin, olin nagu puuga pähe saanud. Tõeline rõõm jõudis alles hiljem kohale," rõõmustas Speed Factory Racing Team'i eest rooli keerav Viidas.

Nädalavahetus polnud aga sugugi kergete killast. Esiteks lükkas äärmiselt tihe udu reedel kell 8:30 algama pidanud treeningsessiooni kaks tundi edasi.

"Udu asendus vihmaga ja saime sõitma hakata. Esimene treening vihmas tuli tegelikult hästi välja ja olin kiireim. Teises treeningus olid all slick'id, aga mitmed märjad kohad olid rajale jäänud. Väga sageli jäid aeglasemad sõitjad mulle ette ning päris head aega ei saanudki kirja," kommenteeris Viidas.

Kvalifikatsioonisõitudes sai Viidas kirja kolmanda ning esimese aja.

"Tegelikult olin esimeses ajasõidus pikalt esimene, aga viimane kiire ring rikuti mul ära ning kuna kaks konkurenti said kirja parema aja, olin kolmas. Teises kvalifikatsioonis olin juba kiireim ning teenisin selle eest ka ühe lisapunkti," selgitas Viidas.

Laupäeval peetud esimeses võistlussõidus elas Viidas esimestel ringidel üle päris mitu ehmatust.

"Kokkuvõttes pean õnnelik olema, et ma kohe pärast esimest ringi raja kõrvale ei jäänud. Esimeses kurvis jäin kasti ning kaotasin kohti. Teises kurvis sõideti mulle tagant sisse, kuid õnneks oli auto kere selle koha pealt üsna pehme ning spinni ma ei teinud, kuid sellegipoolest langesin 12ndale kohale. Õnneks suutsin juba järgmiste kurvidega oma kohti parandada ning tõusin kuuendaks. Enne boksipeatust sain veel kahest konkurendist mööda ja boksi läksin neljandana. Seal tuli kõik ideaalselt välja, teistel oli ilmselt veidi ebaõnne ja boksist tulin juba esimesena. Juhtisin päris pikalt ja stardi-finiši-sirgel andis tiim pidevalt märku, et ma üle ei pingutaks, sest teine koht jääb kaugele," meenutas Viidas.

Teise sõidu start läks veidi paremini, kuid sellegipoolest pidi Viidas liidrikoha loovutama ning kukkus kolmandaks. Sõidu edenedes langes Viidas korraks neljandaks, kuid suundus kohustuslikku boksipeatusesse siiski taas kolmandana. Boksist, kus eelmise sõiduvõidu "trahvina" tuli seista 15 lisasekundit kauem, tuli Viidas jätkuvalt kolmandana. Kuna ühele ees sõitnud konkurendile määrati boksist läbisõidu karistus, tõusis ta teiseks ning sellel kohal lõpetas ta ka sõidu.

"Lendstardid meenutavad kardiaegu, siis küll veerev-stardid, kuid nendest on ka omajagu möödas. Sel nädalavahetusel mul need väga hästi välja ei tulnud, kuid eks ma saan kogemusi. Teine sõit oli rahulikum, aga paar ärevat momenti siiski oli. Võitluses koha peale rammis mind taas rootslane Christian Kronegard, kes esimeseski sõidus mulle tagant otsa sõitis. Kusjuures see moment oli pärast uurimise all ning ta sai viimase hoiatuse. Järgmisel etapil hoitakse tal rohkem silma peal. Ta pidi üldse ohtlik tüüp olema, tiimikaaslased rääkisid, et ka eelmisel aastal oli temaga seoses mitmeid intsidente," märkis Viidas.

Viidas tõusis hooaega avaetapi järel kindlalt 37 punktiga juhtima. Järgmine etapp sõidetakse 16.-18. mail Brands Hatchis, kus Viidas on sel hooajal ametliku testimise raames juba sõitmas käinud.