Meenutagem siinkohal üht mälestusväärset võistlust, mis peaks andma ka nooremale generatsioonile aimu sellest, miks brasiillane oli oma kodumaal sama populaarne või populaarsemgi kui toonased jalgpallitähed.

Allolev video pärineb 1993. aastal Suurbritannias Donington Park`is peetud Euroopa GP-lt, kus neljandalt kohalt alustanud Senna kehvale stardile vaatamata avaringi lõpuks liidriks suutis kerkida. Ehtne näide sellest, kuivõrd palju Senna konkurentidest märjal rajal üle oli.

Mälestusväärsel avaringil õnnestus Sennal mööduda nii Michael Schumacherist, Karl Wendlingerist, Damon Hillist kui Alain Prostist. Seejuures just Williamsi (Hill ja Prost) masinaid peeti kiireimateks, Senna McLaren-Ford ei oleks tohtinud mingil moel neile konkurentsi pakkuda. Ent juhtus teisiti - Senna ületas finišijoone pea poolteist minutit enne teiseks tulnud Hilli.

Muide, Donington Park`il kunagi varem ega hiljem ühtegi F1-etappi pole korraldatud. Viimati üritati kuninglik sari kuulsale rajale meelitada 2010. aastal, kuid hange ebaõnnestus. Mälestus Sennast ja tema imelisest ringist aga elab - raja kõrvale on püstitatud tema ausammas.

21. märtsil oleks Senna saanud 54-aastaseks.

Ayrton Senna soolo 1993. aasta Euroopa GP avaringil: