2.–5. maini leiab Tallinnas Sportland Arenal ja Nike Arenal aset U-17 vanuseklassi sõprusturniir, kus Eestis vastasteks on Rootsi, Soome ja Venemaa.

Neljapäeval, 8. mail kell 18:00 võõrustab Eesti naiste koondis A. Le Coq Arenal MM-valikmängus tugevat Hispaaniat. Laupäeval, 10. mail kell 11 algab Tallinnas Sportland Arenal ja Pärnus Raeküla staadionil ning kell 13 Tartus Tamme staadionil tüdrukute jalgpallifestival, kuhu on oodatud osalema kõik 5–14aastased tüdrukud.

„Emadepäeva eel on paslik pöörata tähelepanu tüdrukute jalgpallile ja selleks on kavas mitu olulist üritust, mis tipnevad 10. mail koostöös FIFA-ga toimuva Live Your Goals festivaliga. Ootame sinna kõiki 5–14aastaseid tüdrukuid, eelnev kokkupuude jalgpalliga ei ole oluline. Osalejad saavad treenerite juhendamisel mõnusa päeva vabas õhus ja laheda T-särgi. Tegemist on tasuta üritusega,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

„Kui eelmisel aastal korraldasime esimese tüdrukute jalgpallifestivali ja seal osales 321 tüdrukut ja 77 juhendajat, siis nüüd oleme eesmärgiks seadnud 500 tüdruku osalemise. Festivalid toimuvad Tallinnas, Tartus ja Pärnus, kus eestvedajateks on kohalikud klubid ja Eesti koondislased,“ lisas Rei.

FIFA Live Your Goals tüdrukute jalgpallifestivali patroonideks on naiste koondise mängijad Getter Laar, Inna Zlidnis, Pille Raadik ja Kethy Õunpuu.