Üsna võikalt õlast välja turritanud metallvarraste eemaldamine oli ratturi sõnul lapsemäng. „Ei tehtud tuimestavat süsti, ega tõmmatud ka teipi suule. Traadid tulid kenasti välja. Tangidega võeti otsast kinni ja sikutati. Valus polnud,“ sõnas meie ainus maastikuproff, kes sõidab tiimis Merida Italia.

Loo vigastas end 30. märtsil Itaalias, hooaja kolmandal võistlusel. Päev hiljem lebas ta kohalikus haiglas operatsioonilaual.
„Doktor Mardna ütles, et kõik on hästi läinud. Vigastada saanud koha ümber on hakanud tekkima uus luumass, mis peaks mõne aja pärast kristalliseeruma. Sel nädal tuleb veel rahulikumalt treenida. Intensiivsust võib tõsta, aga õlale ei tohi suurt raskust rakendada. Uus röntgenpilt tehakse 6. mail,“ märkis mulluste maailmameistrivõistluste 19. koha omanik.

Tänavu seisavad esimesed tiitlivõistlused ees juba juuni esimesel nädalal, kui Saksamaal toimuvad Euroopa meistrivõistlused. Nendeks valmistumine jääb 26-aastasel tallinlasel selgelt lünklikuks, sest Itaalias tehtud retrohõnguline operatsioon nõuab taastumiseks pikemat aega. Tänasel päeval eelistatakse reeglina rangluu murdekohale metallplaadi kinnitamist, mis võimaldab selgelt varem taastavate treeningute alustamist.

„Kindlasti on küsitav, kui heas konditsioonis ma EM-iks olen. Aga startida tahaks ja samm sammu haaval tuleb hakata jälle endisele tasemele jõudma. Ise loodan väga, et mai teises pooles, enne Tšehhi MK-d saan Itaalia karikavõistluste jõuproovil teha esimese kontrollstardi. Kui doktor Mardna annab 6. mail rohelise tule, siis selline oleks plaan. Liigseid riske ma kindlasti ei võta. Ei taha, et see jama veel pikemaks veniks,“ teatas Loo.

Vaata Martin Loo Delfile antud videointervjuud:


Vaata fotosid paranevast õlast, mis tehtud vahetult enne metallvarraste eemaldamist
: