Eesti mängis kohtumise avageimi südilt, jõudes Oliver Orava õnnestunud tegutsemise järel ka geimpallideni. Kahjuks oli Venemaa otsustavate punktide mängimisel kindlam ja võitis 28:26, teatab volley.ee.

Avageimi võiduga eestlased murdusid ning favoriit Venemaa võitis järgnevad juba selgelt 25:15 ja 25:18. Kolmest mängust kaks võitnud Eesti saavutas alagrupis teise koha, mis tõi endaga kaasa pääsu tänavu juulis peetava valiksarja kolmandasse ringi.

Eesti peatreener Raul Reiter pani meeskonnale hindeks neli pluss. "Miinimumeesmärk sai täidetud ja seega võin rahul olla. Positiivne üllatus oli suhteliselt stabiilne servi vastuvõtt läbi turniiri," sõnas Reiter.

"Täna läksime serviga riskima ja tuli palju vigu. Tasavägine algus näitas, et meie taktika aga õigustas end. Tasavägine avageim näitas ka seda, et meil on potentsiaali palju paremaks mänguks," rääkis Reiter kaotatud Venemaa-kohtumisest.

Teises pühapäevases mängus alistas Iisrael 3:0 Läti ning lõpetas alagrupi kolmandana. Neli punkti kogunud Iisraelil on veel võimalus pääseda parima kolmanda koha meeskonnana kvalifikatsiooni kolmandasse ringi.