Olümpiajooksu korraldajate suurim soov on pakkuda liikumisrõõmu nii suurtele kui väikestele osalejatele.

„Nagu ka Reet Linna paari päeva eest tabavalt märkis, siis rahvaspordiüritusse võib suhtuda kaheti – minna rajale eesmärgiga oma senist tulemust parandada või võtta seda kui võimalust sportlikult aega veeta ja suhelda. Nii et ei tasu karta, kui kehaline vorm pole hetkel parim. Ka sellisel juhul võib rahvaspordiüritusel osalemine pakkuda suurepärase elamuse! Rahulikus tempos parimate sõprade seltsis liikumine on kvaliteetaeg. Liikumisharrastusega tegelemise juures on kõik muu teisejärguline. Liikuma peab rõõmuga“, rääkis Liikumisaasta 2014 projektijuht Aivo Normak.

Liikumisaasta puhul on Eesti Olümpiakomitee ja Liikumisaasta 2014 käivitanud kampaania, mille raames saavad inimesed, kes varem pole rahvaspordiüritusel osalenud, registreeruda Selver Eesti Linnajooksude avaetapile ehk Olümpiajooksule tasuta. Kampaania kestab aprilli lõpuni.

Kõigi seitsme võistluse pikkade ajavõtuga distantside ehk „kuldraja“ läbijad saavad Sportlandilt kinkekaardi väärtuses 100 eurot Mizuno jooksujalatsite soetamiseks ja Selver Eesti Linnajooksude medali. „Kuldraja“ kiireimatele on auhinnafondi mahuks enam kui 7000 eurot.

„Kuldraja“ arvestusse kuuluvad järgmised distantsid: 10 km Olümpiajooksul, 10 km Rapla Selveri Suurjooksul, poolmaraton Narva Energiajooksul, poolmaraton Eesti Ööjooksul, 9,86 km Jüri Jaansoni 2 Silla jooksul, maraton SEB Tallinna Maratonil ja 13,6 km Paide-Türi Rahvajooksul. Ühtne registreerimine „kuldraja“ osavõitlustele on avatud kuni 30. aprillini Selver Eesti Linnajooksude kodulehel. Registreeru SIIN.

Lisainfot Olümpiajooksu kohta vaata www.jooks.ee