Olümpiajooksu kohta ütleb Linna, et tema jaoks ei ole see osalemine auhinna pärast, vaid tore võimalus aktiivselt päeva veeta. „Eks neil massiüritustel osa memmesid tahavad tulemust, et aeg oleks ikka parem kui eelmisel aastal, osa on sellised seltskonnadaamid, kes tulevad sportlikult aega veetma. Minu jaoks ongi sellised üritused sportlik suhtlemise ja ajaveetmise võimalus,“ ütles Linna.

Reet Linna on aktiivne kepikõnni harrastaja, kes vähemalt paar korda nädalas püüab Pirital oma liikumisminutid täis kõndida. „Ma pole sügavale vee alla sukelduja või õhus hüppaja. Mulle meeldivad kepikõnd ja jalgrattasõit. Talvel tegelen mäesuusatamisega. Igal aastal olen ikka üritanud korra Eestist välja jõuda. Murdmaasuusatamine mulle enam väga ei meeldi, aga mäed küll,“ rääkis ta. „Olen selline tüüp, kes peab pidevalt liikuma. Kodus jõuab ka 90-aastaselt istuda,“ lisas reibas ja nooruslik Linna.

Sel hooajal on ta tänu Prillitoosi saatele saanud tutvust teha mitmete põnevate liikumisviisidega. Kord kuus on saates külas olnud mõni endine või praegune sportlane, kellega koos on proovitud mitmesuguseid aktiivseid tegevusi – seikluspargis turnimine, kardisõit, rulluisutamine, disc golf. Viimati mainitu paneb tal silma eriti särama.

Disc golf meeldis mulle väga ja seda ma soovitan kõigil vanematel inimestel proovida. Saab värskes õhus aega veeta ja end liigutada. Mul olid järgmisel päeval õladki natuke valusad,“ lisas ta.

Olümpiajooks toimub Tartus 24. mail. Emajõe kallastel kulgeva 10 km raja võib läbida joostes või kõndides. Kõigile, kes viimase viie aasta jooksul rahvaspordiüritustel osalenud ei ole, tagab Olümpiajooksu suurtoetaja Paf aprillikuus registreerudes tasuta osavõtu. Info ja registreerimine www.jooks.ee.