"David Moyes on Manchester Unitedi juurest lahkunud. Klubi tahab Moyest tänada raske töö, aususe ja terviklikkuse eest, mis ta endaga kaasa tõi," seisis Unitedi lühikeses pressiteates.

Inglismaa valitsev meistermeeskond tegi Moyesile vallandamisotsuse teatavaks täna hommikul Unitedi treeningväljakul tegevjuhi Ed Woodwordi poolt.

Väidetavalt tegi Unitedi juhtkond otsuse Moyesi tagandamise kohta juba veebruaris, kuid rahalistel kaalutlustel oodati selle täideviimisega kuni selle nädalani. Nimelt oleks United pidanud veebruaris Moyesi vallandamise puhul šotlasele välja maksma kogu tema kuueaastase lepingu teenistuse, mis on 30 miljonit eurot. Nüüd, mil klubi on kaotanud ka teoreetilise lootuse Meistrite liigasse jõuda, tuleb Moyesile lepingu kohaselt välja maksta vaid ühe aastapalga ehk 6 miljoni euro suurune kompensatsioon.

Väidetavalt juhendab Manchester Unitedit selle hooaja lõpuni Ryan Giggs, tema asetäitjaks saab Nicky Butt.

The Suni ja Daily Maili andmetel saab suvel Unitedi uueks peatreeneriks Hollandi koondise juhendaja Louis van Gaal, kelle leping rahvusmeeskonnaga saab läbi tänavuse MM-finaalturniiriga. Van Gaali palkamise kasuks räägib ka fakt, et hollandlasel on väga head suhted Unitedi ründetähe Robin Van Persie`ga.

Tänavu koduliigas juba 11 kaotust saanud Manchester United jääb liidrist
Liverpoolist maha juba 23 punktiga ning asub turniiritabelis alles
seitsmendal kohal.


Giggs ja Moyes