Ebaõnnesõduri staatusesse langes eelkõige meie olümpialootus, naiste arvestuses võistelnud Kaidi Kivioja, kel rattaetapile minnes kukkus maha üks rattakingadest, mis kokkuvõttes tähendas arvestatavat kaotust ajas, kui ka grupist mahajäämist. Nii tuli Kiviojal teha enamiku 40 km rattadistantsi vältel üksinda tööd, et jooksurajale siirdudes kohaparanduseks veel mingisuguseid võimalusi jätta. Kohta parandada Kivioja suutiski, möödudes jooksuetapi käigus mitmest konkurendist. Ajaga 2:13.03 finišijoone ületanud eestlanna sai Quarteira etapilt 26. kohta, millega ta ise sugugi rahul polnud.

Alates käesoleva aasta maikuust Rio de Janeiro olümpiakohta jahtima hakkav Kivioja ei varjanud oma pettumust võistluse käigu üle, seda enam, et kaotust võitjana finišeerinud poolatarile Agnieszka Jerzyk´ile kogunes enam kui kümme minutit.

Ka meeste eliitarvestuses startinud Hans Kormani võistlus ei läinud päris tema enda soovitud rada pidi. Sarnaselt Kiviojale, oli ka Kormanil probleeme just rattasõiduga, kus tema aeg osutus üheks päeva nõrgimaks. Korraliku 10 km jooksuga tõstis eestlane küll oma aktsiaid, kuid 63. kohast see teda siiski kõrgemale ei aidanud. Kormani ajaks märgiti finišiprotokolli 2:03.03, võitjana lõpetanud prantslase Aurelien Raphael´i numbrid 1:49.24.