"Kahju on tehtud ja mu nimi on rikutud igaveseks. Seda heastada pole enam võimalik. Loetud tundidega pannakse selline asi lehte, kusjuures kaitsta pole end võimalik," sõnas Lessing täna Delfile ja Eesti Päevalehele.

Enda sõnul sai ta ajakirjanikult kõne eile ning kuna tol hetkel tal rääkida polnud võimalik, jäi ka temapoolne kommentaar loos ilmumata.

Lessing eitas täielikult igasugust kontakti Bernatskiga ning lisas: "Need, kes mind teavad ja tunnevad, jäävad mind uskuma ka pärast seda lugu."

Eesti Päevalehe loos "Valedetektorispetsialist Jaan Huik: Vitali Bernatski räägib tõtt" kinnitab Bernatski, et suusatreener Mati Alaver, kergejõustikutreener Harry Lemberg, endised odaviskajad Andrus Värnik, Margus Kübar ja Donald-Aik Sild, endine kettaheitja Aleksander Tammert, endine suusataja Raul Olle, laskesuusataja Roland Lessing ja endine kaugushüppaja Priit Soosaar on käinud tema käest dopingut ostmas. Lisaks on jõudnud keelatud ained läbi treener Lembergi jooksja Pavel Loskutovini. Bernatski mainib ka endise suusaliidu presidendi Toomas Savi seost.