Kert, kõigepealt siiski mõni sõna Toruli Gümüshane meeskonna hooaja lõpumängudest Türgi meistrisarja veerandfinaalis. Põhiturniiri kaheksandana mängisite põhiturniiri võitja Istanbuli Fenerbahcega.
Toobal: Jõu vastu ei saanud, kaotasime kaks korda. Kordus sama mis mu eelmisel Türgi-hooajal: eesmärk sai veerandfinaali jõudmisega täidetud ja kohalike jaoks oli ka hooaeg sellega sisuliselt lõppenud ja pinged maas.

Millise emotsiooniga võtsid vastu teate Cretu nõusolekust asuda treenima eestlasi?
Positiivselt. Mängijad on meil need kes on, neid pole võimalik vahetada. Tuleb ainult loota, et kõik koondisse tulevad. Treenereid ei pea tingimata sellepärast vahetama, et keegi oleks halb. Antud hetkel oli vaja uut hingamist, uusi nägemusi. Loodame, et valik õigustab end.

Tunned Cretut Poola-ajast. Milline mulje temast tekkis?
Cretu tuli klubisse järsku novembris, koos oma meeskonnaga, kuhu kuulusid abitreener ja jõusaali treener Itaaliast. Võin öelda, et ta on nõudlik ja pühendunud ja ootab sama oma mängijatelt.

Karm mees?
Ta teeb ise palju tööd video ja statistikaga ja sellest olenevad ka rõhuasetused trennis. Tal on üllatavalt palju infot meie mängijate kohta, kindlasti on tal juba mingi idee, mida ta teostada tahab ja kuidas seda saavutada. Arvatavasti vestleb ta mõne mehega individuaalselt. Aega on vähe, peaasi, et need, kes koondise laagrisse tulevad, oleks terved.

Peatreeneri nimi on tundmatu. Järelikult pole tal ka erilisi saavutusi?
Ma ei ole kindel, palju meil üldse välistreenereid teatakse. Eesti koondisele peatreenerit otsides olid meie juhtkonnal omad soovid, eeldused ja võimalused. Ma ei ole kindel, kas mingi nn suur nimi oleks meie puhul üldse hea variant. See tähendaks ju kohe, et ta oleks teinud koostööd suurte mängijatega ja midagi võitnud. Aga selline treener ei pruugi sobida meie meeskonnale.