„Otsustasime mägiratta maailma karikasarja oma programmi võtta, et vaatajatele pakkuda mitmekesisust ning seniste põhialade kõrval oleks ka teiste spordialade ülekandeid. Peamiselt näitame küll pallimänge ja motosporti, kuid rattasport on meie programmis ka varasemalt olnud ning seekord otsustasime jätkata mägiratta sarjaga. Lisaks kanname juulis üle ka BMX-i maailmameistrivõistlusi,“ sõnas Viasati spordiosakonna juht Kalev Kruus.

Ülekanded toimuvad kogu mägiratta MK-sarjast, millest mitmed on ka otseülekanded. „Suve poole on programmis rohkem ruumi ning siis saame ülekandeid näidata ka otsepildis,“ lisas Kruus.

Hooaja alguses küll heas vormis olnud, kuid seejärel võistlustel kukkudes rangluu murdnud Eesti parim mägirattur Martin Loo on vähemalt kahel esimesel etapil Kruusi kõrval stuudios ning kommenteerib sõite, kus algse plaani kohaselt oleks pidanud ka ise osalema.

Esimene etapp mägiratta MK-sarjas sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Lõuna-Aafrika Vabariigis ning laupäeva ja pühapäeva õhtul on võimalus neid sõite Viasat Sport Baltic vahendusel jälgida.