"Ausalt öeldes ma ei mäletagi, millal me viimati Leedut võitsime," sõnas koondise kapten Robert Rooba Škoda jäähallis peetud kohtumise järel. Ka eile oli Eesti domineerivam pool, kuid siis tuli leppida 1:3 kaotusega.

"Kaks esimest kolmandikku mängisime juba päris hästi. Vaid viimasel kolmandikul, kui olime suurelt ees, hajus keskendumine ja lasime neil mitu väravat tagasi lüüa," leidis vastne peatreener Sakari Pietilä, kes erinevalt eilsest vaatas mängu tribüünilt. "Sain sealt parema ülevaate väljakul toimuvast." Meeskonna otsese juhendamisega tegeles täna seega Harri Rindell, kelle olulisust Pietilä korduvalt toonitas. Muide, kaks eelmist aastat tegutses Rindell Soome U20 vanuseklassi peatreenerina.

Rooba, kes mängis tänavu oma esimeses Soome kõrgliiga play-off`is, tegutses kaitsjana, sest sel positsioonil hetkel piisavalt palju mehi võtta pole. "Viimati mängisin kaitses 8-9 aastat tagasi. Hea kogemus," muheles Espoo Bluesi ääreründaja.

"Koondis on tänavu uue hingamise saanud ja kõik need viimaste aastate probleemid on seljataha jäetud," arvas Rooba. „Ega siin mustkunsti teha pole vaja, hoki on lihtne mäng,“ ei näe ta uue treeneri minimaalses kohanemisajas probleemi.

Juba 9. aprillil alustab meeskond Serbias II divisjoni MM-turniiri, kus lisaks võõrustajatele on meie vastasteks A-alagrupis Austraalia, Belgia, Island, Iisrael. Mudaliiga mängudeks saab Eesti juurde kolm täiendust, kes sõpruskohtumistes ei osalenud.