Jalgartturite liit on üks neist 14 alaliidust, kes Eesti Olümpiakomitee koostatud ja Eesti Rahvusringhäälingu nõukogule saadetud pöördumisele alla kirjutas. Karlsoni sõnul ei tehtud seda mitte murest jalgratta alakajastatuse, vaid kogu Eesti spordi pärast. Loe kirja siit!

"ETV spordisaade on ikka väga oluline asi - kes on kajastatud, see on pildil, ja kes mitte, seda justkui polegi olemas," sõnastab Karlson lihtsalt, miks erinevad spordialaliidud iga hinna eest just ERR-is eetriaega tahavad saada.

"Kuid mingi kallutatus selle asja juures ikkagi on. Tundub, et ollakse kaldu meeskonnaalade poole. On üritusi, mis on jäänud kahe silma vahele, aga tegelikult vääriks kajastamist. Ma ei hakka praegu konkreetselt midagi välja tooma, aga neid on. Mingi strateegia peaks olema paika pandud ja selgitatud, mis see prioriteet ikkagi on - on need vaatajanumbrid või midagi muud. Vaatajale ei ole seda selgeks tehtud. See pole varem avalikkuse ette jõudnud, aga spordiringkondades on sellised jutud kogu aeg käinud, et miks üks ala pääses löögile ja teine ei pääsenud. Kommunikatsiooni pool on kahtlane - mismoodi keegi kuskilt midagi saab ja kuidas kokkuleppeid tehakse."

Rattaspordi kajastatuse üle Karlson ei kurda - Eesti meistrivõistluste etappidest on ERR piisavalt välja teinud ning Tour de France'i ülekanne eelmisel aastal oli kõigile rattasõidu huvilistele eriti magus kompvek.

"Üldiselt me ei vaadanud asja ainult rattaspordi seisukohalt. See on ETV-s kajastatud küll. Eestis meistrivõistlused on kõik pildis olnud, sellega probleeme ei ole. Ma saan aru, et ETV sporditoimetusel on tegelikult sisemine kokkulepe, et riigi meistrivõistlused üritatakse ikka ära näidata. Ning kui me vaatame eelmise aasta Tour de France'i, siis see on ju väärtus omaette, olgugi, et meie sportlased seal silma ei paistnud," ütles Karlson.

Karlson pakkus välja, et alade mitmekesisuse huvides tuleks kasuks igapäevaste spordiuudiste pikendamine või mõni erisaade. "Tuleb tõele au anda, et see viis minutit iga päev on nii vähe, et sellega kogu Eesti sporti ära ei kata. See on fakt. Küsimus on, kas teha mingeid muid erisaateid või pikendada seda aega. See ongi tegelikult sporditoimetuse teema," ütles ta.

Karlson loodab, et alaliitude kirja lihtsalt tühja auku ei saadetud, vaid sellele järgneb ka mingi tagajärg. "Kui see kiri nüüd poliitiliseks tehakse, ei ole sellel asjal mingit mõtet ega efekti, aga kui ta natuke inimesi mõtlema paneb, et äkki annab midagi paremaks teha, siis on sellel kirjal koht olemas," sõnas Karlson.