The Guardian on välja kirjutanud kaheksa olulisemat küsimust, millele Pistorius vastama peab.

1. Miks ei selgitanud Pistorius välja, kes tualetis oli ja miks ta tulistas ilma hoiatuseta?

Pistoriusel oli relvaluba ning läbitud ka relvaeksam, mille kohaselt oli ta teadlik, millistel tingimustel relva võib kasutada. Pistorius on öelnud, et ta on saanud mitmeid kordi ähvardusi ning hoidis seetõttu tulirelva oma voodi juures.

2. Kas Pistoriuse suhe Steenkampiga oli lagunemas ning vahel ka naisele ohtlik?

Prokurörid uurisid tektsisõnumite kaudu välja, et Steenkamp kartis Pistoriust. "Kardan sind vahel ja seda, kuidas sa vahepeal minu peale kurjaks saad. Olen väga õnnetu," kirjutas Steenkampi ühes saadetud sõnumis.

3. Kas paar tülitses enne tulistamist?

Pistoriuse sõnul läks paar magama kell 10 õhtul. Kuid uurimise tulemusel selgus, et Steenkamp oli vähemalt mitte rohkem kui kaks tundi enne tulistamist söönud ja see pidi olema kell 1 öösel.

4. Miks kuulsid naabrid naise karjeid?

Neli naabrit on tunnistanud, et kuulsid öösel hirmsaid karjeid, mis pärast viimast püssilasku vaibusid.

5. Mis juhtus pärast tulistamist?

Süüdistajate ballistikaraport näitab, et Steenkampi tulistati kõigepealt puusa ning viimane lask pähe tappis naise. Kaitsjate sõnul tappis naise esimene lask.

6. Kas Pistorius kandis proteesjalgu, kui kriketikurikaga tualettust lahti üritas murda?

Spetsialist tegi kindlaks, et Pistoriuse löögijäljed näitavad, et ta ei kandnud enne ukse lahtimurdmist jalaproteese. Pistorius kirjutas ise tunnistuses, et pani proteesid enne katset ust lahti murda jalga.

7. Kas ta proovis juhtunut kuidagi kinni mätsida?

Pistoriuse kodupiirkonna turvamees olevat pärast püssilaske helistanud ja tahtnud kutsuda politsei, kuid Pistorius olevat talle öelnud, et kõik on korras.

Kõneloend näitab siiski, et Pistorius tegi ise esimese kõne ning esimesena kohale jõudnud arst kinnitas, et mees tunnistas tulistamise kohe üles.

8. Kas Pistorius on relvadega hoolimatu ja valetaja?

Pistoriusel on varasemalt olnud tulirelvadega mitmeid intsidente, kus ta hoolimatult nendega käitunud on.