Põhiturniirid tõid endaga kaasa põnevust, üllatusi ja palju muud, aga nüüdseks on enamik neist läbi ja võistkonnad peavad viimaseid otsustavaid kohtumisi enne finaalturniire aprilli lõpus ja mai alguses. Noormeeste põhiturniiri tabeleid vaadates võib tähele panna, et pea kõikides vanustes on eesotsas Tartu võistkonnad. Ehk on ülikoolilinna meistriliiga klubi edu pannud ka järelkasvu rohkem pingutama? Näiteks kõige vanemas A-vanuseklassis on pärast põhiturniiri esinelikus kaks Tartu võistkonda, kuid liidrina läks vahegruppidesse Pärnu võistkond Finnlog, kes hooaja keskel ka Eesti karikavõitjaks tuli.

B ja C1 klassis on pärast põhiturniiri esikohal Erkmaa KK võistkond, kuid lisaks tartlastele leiab tabeli ülemisest otsast loomulikult ka Eesti korvpallimekade Tallinna ja Rakvere võistkondi. Samamoodi noortemates C2 ja D klassides, kus hetkel juhtivatel kohtadel Salva/Rocki, BC Tarvas/Rakvere SK, KK Tallinn/Tallinna Kalevi, BC Kalev/Cramo, Raplamaa ja näiteks KK Pärnu võistkonnad. Kõik esiotsa klubid ei saanud hetkel nimetatud, aga nagu näha, siis korvpalli osatakse mängida üle Eesti ja väga paljudel on veel võimalik tõusta vahegruppidest medalimängudele.

Neidude võistlussarjades, kus harrastajaid vähem, tasub ära mainida mitmeid võistkondi. A-vanuseklassis võitlevad esikolmiku kohtadele Audentese SK, Rapla KK/Junkersi, BC Kalev STAR, Tartu Kalevi ja BC Vars võistkonnad. BC Kalev STAR võistkond on eesotsas ka B-vanuseklassis, kus konkurentsi annavad talle BC Kalev/Cramo, Sillamäe Kalevi ja Tartu Kalevi võistkonnad. C1 ning C2 vanuseklassides on samuti tabeli üleval otsas Tartu Kalevi võistkonnad, kellega võistlevad Tallinna võistkonnad nagu näiteks SK Marcus, Audentese SK ja Tallinna Kalev. Tütarlaste korvpallis on eesotsas teada tuntud klubid, kuid aeg-ajalt astuvad neile vastu võistkonnad väiksematest linnadest ja maakondadest.

G4S Noorteliigade võistlussarjades toimuvaga saab ennast kursis hoida korvpalliliidu kodulehekülje www.basket.ee ning G4S Noorteliigade facebooki lehekülje kaudu – www.facebook.com/noorteliiga.

Just praegu otsustavates mängudes, enne finaale, on noortel vaja teha häid esitusi palliplatsil. Kõikidele lapsevanematele, sõpradele ja tuttavatele on see võimaluseks minna lähedasi toetama.