„Kui välissõidud ja laagrid on pikemalt ette teada, siis kodumaal võivad plaanid päev-päevalt muutuda. Väga hea, et nüüd on olemas mobiiliäpp, kuhu saab jooksvalt asukoha osas täiendusi teha ning kindel olla, et oleme vajadusel antidopingu testijatele kättesaadavad. Vähem muret meile kui ka neile,“ kommenteerib uut mobiilirakendust Eesti neljapaadi sõudja Kaspar Taimsoo.

Eesti tõkkejooksu rekordimehe Rasmus Mägi hinnangul vastab ADAMS äpp sportlase elustiilile, milles tuleb sageli ette viimase hetke asukohamuudatusi ning lisab, et asukohast teatamine läbi telefoni tundub sportlaste jaoks loogilisem ja mugavam kui seda teha läbi arvuti.

ADAMS äpp vastab rangetele privaatsuse ja turvalisuse nõuetele ning on saadaval nii inglise kui ka prantsuse keeles. Äpp töötab nii iOS kui ka Androidi platvormil.

Äpp tuli esmakordselt turule 2012. aastal, mil Hollandi Antidopingu Agentuur selle oma riigi sportlaste vajadustest lähtuvalt välja töötas. Tänaseks on tegemist eduka koostööprojektiga, milles IT- ja äriteenuste kontsern CGI ning Maailma Antidopingu Agentuur on loonud tippsportlastele globaalselt kättesaadava ja igapäevaelus vajaliku mobiilirakenduse.