Pilk murdis parema jala sääre välisküljel oleva pindluu ning parema jala hüppeliigese sidemed. Ta toimetati koheselt operatsioonile ning murdunud pindluu kinnitati poltidega. Kui paranemine kulgeb plaanipäraselt, võetakse aprilli lõpus poldid uuesti välja.

Mis täpsemalt öötundidel juhtus, sellest Pilk esialgu rääkida ei taha. "Küll mingil hetkel tulevad detailid nii või naa avalikuks," märkis ta telefonivestluses ja lisas: "Las see praegu olla."

Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuurist anti üldsõnaliselt teada:" Illimar Pilk langes kuriteoohvriks ning ta on kriminaalasjas kannatanu. Konkreetse kannatanuga seotud juhtumite kohta saab anda infot siis, kui kannatanu on ise sellega nõus," märkis Helen Uldrich Põhja prefektuuri pressiteenistusest.

Kui kiirelt võiks 25-aastane Pilk mänguväljakule naasta on hetkel selgusetu. "Kõigepealt tuleb ära oodata pindluu paranemine, alles seejärel saab hakata hüppeliigese tervendamisega tegelema. Arstide jutust olen küll aru saanud, et sarnastest vigastustest on võimalik täielikult paraneda ja sportimist jätkata," oli endine noortekoondislane optimistlik.

Pilk oli niigi pikalt mängudest eemal olnud, sest teda vaevas seljatrauma. Sel nädalal seisavad ees järjekordsed uuringud, kuid praeguste hinnangute kohaselt peaks seljahädad taanduma kirurgilise sekkumiseta.