"Ütleme nii, et see oli Rakvere jaoks alles esimene tõsisem mäng selle koosseisuga. Kaks head meest läksid ära ja neil on praegu keeruline," iseloomustas Kalevi peatreener Kalle Klandorf Gregory Jenkinsi ja Rait Keerlese lahkumisest räsitud Rakvere meeskonda.

Kalevi esituse võttis Klandorf kokku nii: "Tegime üle hulga aja hea mängu, olles vastastest paremad nii visketäpsuses kui lauavõitluses. Jõuvahekorrad olid meie kasuks ning kaasa aitas ka selgelt pikem pink."

Klandorfi sõnul ei mänginud Rakvere kaotuses rolli tõsiasi, et Rakvere jaoks eilne mäng sisuliselt mingit kaalu ei omanud - põhiturniiri kolmas koht on üsna kindel. "Mina sellist järeleandmise omadust Sõbra meeskondade puhul küll tähele pole pannud."

Üks mees, kes eile Tarvale palju pahandust tegi, oli 27 punkti visanud ja 9 lauapalli võtnud Asenso Ampim. Pealtnäha üsna kahvatuks on jäänud Kalevi teise võõrleegionäri, kuu aega tagasi hangitud Dennis Mimsi panus. Ameeriklane on osalenud Eesti klubi ridades seitsmes mängus ning tema keskmised näitajad on 8 minutit, 2 punkti ja 2 lauapalli. Pikalt treeneritööd teinud Klandorf selles probleemi ei näe. "Vahet ei ole, sest muudatusi ju enam teha ei saa. Ta täidab oma varumehe rolli ära küll."

Illimar Pilgu hooaeg läbi

Viimastel nädalatel on meeskond pidanud hakkama saama ilma Illimar Pilguta. "Illimar tuli reedel üle pika aja trenni, aga saatsin ta kohe ära, sest ta ei saa oma vigastusega isegi joosta sisuliselt. Tema hooaeg on läbi," selgitab Klandorf, kelle sõnul vaevab mängumeest tõsine seljavigastus. "Ta on käinud igasuguste arstide ja füsioterapeautide juures uuringutel, aga kõige hullem on see, et keegi täpselt ei saagi aru, mis selle seljaga viga on."

Kalevil (11 võitu, 15 kaotust) on pärast eilset võitu hea võimalus kerkida liigatabelis viiendaks, sest erinevalt konkurent Pärnust (12-13) ootavad ees veel mängud ka kahe viimase, Valga ja Hitoga. Kui Pärnut õnnestuks põhiturniiril edestada, mindaks Rakvere asemel veerandfinaalis kokku TTÜ-ga. "Meil eelistusi selles osas pole," sõnas Klandorf konkreetselt.