Aivar Kuusmaast ja Rapla tegemistest

Kuusmaa süda ihkas õigesse kohta, korvpallitreenerikohale, tagasi. Sellise mehe tagasitulek teeb ainult rõõmu. Saame taas näha tema suurt pühendumust ja hasarti.

Teades ja tundes Kuusmaad ning olles mänginud tema TTÜ vastu, paneb ta oma värgi Rapla meeskonda kõvasti sisse ja vennad hakkavad kõik 40 minutit raiuma. Seal ähkimist ei ole! Kas nad kohe ka taktikalise poole tema nägu saavad, seda on mul raske öelda. Aga võitlus tuleb äge. Tal on ju head kaitsespetsialistid - Dorbekud, Paasojad ja Laaned - kes hakkavad kõvasti peale käima.

Kuusmaa on kirglik vend. Ega need Pilgud, Tammed ja Saksad ka mingid supervennad polnud, aga ta oli nendega ikka finaalide lähedal. Paasojad ja Laaned ei kuulu Kullamäe, Kuusmaa, Soku ja Müürsepa tasemele, kuid Eesti tasemel väga korralikud mängijad, kes võimelised pürgima koondisse.

Selle pooleteise aastaga laadis ta nüüd kindlasti akud täis ja neid akusid saab laupäeval proovima hakata. Ega meil kerge saa olema.

Rapla meeskond oli paar aastat vinge värk. Tagantpoole pole ju mõtet neid asju väga üles rebida, kuid eks see "U20 protsess" poistele kirve selga lõi. Ruut koos Endeniga seda asja kruttisid. Poisid sattusid oma allkirjadega kriitikatule alla ja kommentaariumites tampimine lõi minu meelest mõra sisse nende hasardile ja tegemistele. Oli tunda esimestes mängudes, et keemia ei toimi nii, nagu eelmistel aastatel.

Ega siis mängijad sitemad ole. Okei, Sood ja Pilku pole, aga selle eest on sloveen ja serblane. Toonitan veelkord, et need on Rapla mängumehed on toredad poisid.

Eks vana ja paksu mehe kallal aasimine, kes seda U20-koondist kolmandat aastat vedas, jäägu Endeni ja Ruudu südametunnistusele. Eks Ruudul tuli nüüd mingid koolirahad maksta.

Aga treeneritevahetus on Karbilt julge samm ja ega poisid kuskile kao. Mina saan vaid õnnelik olla selle üle, et see vahetus nii hilja tuli, muidu oleks me juba varem Kuusmaa rulli alla jäänud.

Ma usun, et Kuusmaa tulek on Rapla fännidele väga värskendav. Tegemist on ikkagi vennaga, kes on olnud kõva mängumees. Müts maha Karbi ees - ta on teinud kõva töö, kui arvestada fänninduse kultuuri ja seda, et mängijad on pandud kaks hooaega pronksi peale mängima. Saal on laupäeval püstipuru rahvast täis, kurat!

Lõpetuseks natuke Rockist

Esiteks, Rock on pannud ühe kõva hooaja eurosarjas. Müts maha selle eest! Tiim töötas täiega!

Viimases mängus jäi puudu nii mängijatelt kui treenerilt. Esimeses mängus oli kodus hea mänida - kaotada polnud midagi, panid täiega. Sinna minnes oli tunne, et kui seal ei võida, võidame kodus. Aga kolmas mäng erines esimesest. Nüüd oli selg vastu. Ungarlaste punt võttis oma rahuliku stiili ja sellega ka Tartu poiste aktiivse ja agressiivse poole ära. Kodus mängitakse selliseid mänge täie pressinguga, ei anna kuraditki hingata. Nii jooksed ennast ka pingetest lahti. Aga meie mehed hakkasid seda tegema neljandal veerandajal ja ei saanudki oma mängu käima.

Aga Tartu tegi üle pika aja Eesti korvpallis suure sammu ja näitas, kuidas kahe leeduka ja meie enda meestega on võimalik mängida!